Bolognesetaart

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-03-2012
  • Bolognesetaart

    Bolognesetaart

    Bolognesetaart

  • Bolognesetaart

    Bolognesetaart

    Bolognesetaart

Deze hartige taart was een onderdeel van het buffet dat ik onlangs maakte. De taart viel erg in de smaak.
In het originele recept wordt rundergehakt of tartaar gebruikt en een pot Provencaalse tomatensaus. Ik heb kipfilet en gepelde tomaten gebruikt met eigen kruiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 grote rol bladerdeeg of plakjes (diepgevroren) bladerdeeg
2 grote uien
2 - 3 eetlepels olijfolie
400 gram kipfilet
1 blikje gepelde tomaten
1 eetl. tomatenpuree
3 theel. gedroogde oregano
1 laurierblad
1 eetlepel balsamico-azijn
peper, zout
2 theel. suiker of honing
2 eetl. fijngesneden peterselie
3 eieren
200 ml slagroom
200 gram geraspte pittige kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat of vorm van 28 cm doorsnede
bakpapier
grote koekenpan of wok

Voorbereiding

Bekleed de taartvorm of de bakplaat met bakpapier.
Ontdooi het bladerdeeg bij gebruik van plakjes. Prik het bladerdeeg in met een vork.
Pel en snipper de ui.
Snij de kipfilet in kleine stukjes.
Laat de tomaten uitlekken, maar vang het sap op.
Snij de tomaten in kleine stukjes. Verwijder eventuele velletjes en steelaanzet van de tomaten.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de koekenpan of wok. Bek hierin de kipfilet in gedeelten bruin. Haal de kip uit de pan en bak in het overgebleven vet de uisnippers glazig.Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.Voeg de tomatensap uit het blik en de stukjes tomaat toe. Maak op smaak met peper, zout, oregano, laurierblad, balsamico-azijn en suiker of honing. Laat de saus op halfhoog vuur plm. 15 minuten sudderen tot de saus dik is geworden.Doe de kip weer terug in de pan. Laat alles nog plm. 5 minuten sudderen. Laat afkoelen!
Verwarm nu de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren met de room door elkaar. Roer dit door de bolognese-saus. Verdeel de de helft van de geraspte kaas over het bladerdeeg en daarna de vulling. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en bak de taart plm. 20 - 30 minuten op de 2e richel onderin de voorverwarmde oven,

Bron

aangepast recept uit "De taarten en salades van Sophie"

Serveertip

Lekker als hoofdgerecht met een salade. Maar ook heerlijk als borrelhapje of buffetgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 26-01-2017

Dat is nog eens leuk om te horen. Dank je wel voor je leuke reactie Caat.

Caat64 avatar
Caat64 24-01-2017

Gemaakt en wederom weer gesmuld!

sistera avatar
sistera 29-07-2012

Hallo Petra, afgelopen woensdag genóten van deze taart, het was een groot succes. Morgen is jouw pittige Indonesische hartige taart aan de beurt, die lijkt me óók heerlijk. Groet, Floor

hyacintje avatar
hyacintje 05-05-2012

Oh, deze neem ik mee, ziet er goed uit.

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 13-03-2012

Petra, vanavond gegeten en iedereen heeft gesmuld!! Heb er alleen nog wel ff wat champignons paprika op gedaan maar alleen omdat ze op moesten ;] Groetjes Marijan

marianneoud avatar
marianneoud 06-03-2012

Neem ik ook mee. Ben even lekker aan het shoppen op je site.

sistera avatar
sistera 01-03-2012

Wàt een leuk recept weer van je. Lijkt me wel wat voor straks in de zomer in de tuin, eet gezellig weg!!

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 01-03-2012

Hoi Petra, dit lijkt me een heerlijk gerecht, vooral voor de weekenden, ik heb een zoon en dochter van 18 en 15 die vaak met veel vrienden bij ons thuis vertoeven, dus de ideale, snelle, lekkere maaltijd of tussendoortje bij een spannende film! Groetjes Marijan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten