Terriyakizalm met knapperige prei

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-03-2012
  • Terriyakizalm met knapperige prei

    Terriyakizalm met knapperige prei

    Terriyakizalm met knapperige prei

Makkelijk en erg lekker. Klaar in een handomdraai.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram zalmfilet, ontveld
2 el ketjap manis
2 el tomatenketchup
1 tl rijstwijnazijn
1 el rietsuiker
1 teentej knoflook, geperst
4 el maisolie
450 gram prei in dunne ringen
fijngehakte rode spaanse peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd de zalm met een scherp mes in repen en leg deze op een bord.
2. Meng ketjap, tomatenketchup,rijstwijnazijn, suiker en knoflook.
3. Giet dit mengsel over de zalm en schep alles goed om. Lata de zalm ca 30 minuten marineren.
4. Verhit intussen 3 el mailolie in een grote voorverwarmde wok.
5. Voeg de prei toe en roerbak het ca 10 minuten op middelhoog vuur tot het knapperig en gaar is.
6. Schep de prei voorzichtig met een schuimspaan op voorverwarmde borden.
7. Doe de rest van de olie in de wok. Voeg de zalm en de marinade toe en bak de vis 2 minuten. Schep de zalm op de prei en garneer met spaanse peper.

Serveertip

Zalm kan ook vervangen worden door biefstuk.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

roelof46 avatar
roelof46 12-03-2014

die rijstwijnazijn heb ik vervangen door rode wijnazijn.en heb er wat rijst bijgedaan.

Purrie avatar
Purrie 08-03-2014

Dank, het lijkt me lekker!

Purrie avatar
Purrie 08-03-2014

Dank, het lijkt me lekker!

pimmetjuh avatar
pimmetjuh 05-03-2012

Dit recept vandaag gemaakt. Ik heb tilapia gebruikt en ook dat was heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten