1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Sashimi
  5. Mindblowing Hawaiiaanse sashimi in wasabi-soja-roomsaus

Mindblowing Hawaiiaanse sashimi in wasabi-soja-roomsaus

Door: mobiel_1330247824

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2012

Ingrediënten 4 personen


Voor de wasabi-soja-roomsaus:

olie
1 sjalotje, fijn gehakt
stukje fijngehakte gemberwortel van ca 4 cm
1 glas witte wijn
sap van 1 limoen
1 dl (100 ml) slagroom)
100 gram boter
3 eetlepels zoete chilisaus
1/2 eetlepel wasabi pasta
6 eetlepels japanse sojasaus

Voor de sushirollen:
2 velletjes nori (gedroogd japans zeewier)
30 gram rucola
4 eetlepels gekookte sushirijst (+ mirin)
1 pakje paneermeel
300 gram verse tonijn vd visboer
1 pakje japans tempurabeslag (grote supermarkt of toko)
olie om te frituren
grof zeezout


Verder heb je nodig


Bamboe sushimatje
Frituurpan
Steelpannetje
Fijne zeef


Als je echt indruk wilt maken is dit recept de manier! Je kunt de tonijn ook vervangen door ossenhaas. Je waant je oprecht in Hawaii.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de sjalotjes fijn
Schil de gemberwortel en hak deze fijn
pers een linoem uit
pak een bord en vuk dit met paneermeel
Kook de sushirijst met wat mirin (rijstaanzijn)
Snijd de tonijn met ene scherp mes in lange repen van ca 2 cm breed
Maak het tempurabeslag op het laatste moment maar lees wel alvast de bereidingswijze

Bereidingswijze

Voor de wasabi-soja-roomsaus:

1. Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de sjalot. Voeg gember, witte wijn en limoensap toe en laat het geheel tot ongeveer de helft inkoken.
2. Giet de slagroom erbij en laat ook dit weer tot de helft inkoken. Roer de boter door de saus totdat deze helemaal is opgenomen (LAAG VUUR).
3. Giet de saus door een fijne zeef zodat de sjalotjes en gember worden verwijderd. Meng tot slot de chilisuas, wasabipasta en sojasaus erdoor.
4. Verwarm de saus voor gebruik heel langzaam op erg laag vuur. Mag absoluut niet koken want dan gaat de boter schiften. Mocht dit toch gebeuren doe er dan een beetje koude slagroom bij en roer intenstief met een garde tot de schifting is verdwenen.

Voor de sushirollen:
1. Leg een vel nori op het bamboe matje en beleg tweederde met rucola.(beleg de matte kant van beneden naar boven). Snijd de tonijn in 2 lange repen (net zo lang als het vel nori) en leg 1 reep aan de onderkant op de rucola. Leg aan de bovenzijde van het vel (1/3de deel waar geen rucola ligt) de gekookte sushirijst. Probeer dit met 2 lepeltjes te doen want de rijst plakt extreem.
2. Rol de nori vanaf de tonijnkant op en druk stevig aan. Verwijder vervolgens het bamboematje. Maak de tweede rol op dezelfde manier.
3. Haal de rollen door het tempurabeslag en rol ze daarna door het paneermeel.
4. Frituur de rollen ca 1 minuut in olie van 180 C zodat ed buitenkant mooi goudgeel en knapperig wordt en de tonijn van binnen nog rauw is. Snijd de rollen en plakjes (gebruik een erg scherp mes) van ca 1 cm breed en leg die op een bord in de warme wasabi-soja-roomsaus. bestrooi de rollen met grof zeezout.

Je kunt de rollen ook met repen ossenhaas maken. Frituur de rollen dan max 3 minuten afhankelijk van hoe rood je de ossenhaas wilt hebben.

Serveertip

Dit recept is voor 2 rollen. Ik maak eigenlijk altijd 6 rollen, 4 met tonijn en 2 met ossenhaas. Dan verdubbel ik de ingredienten van de saus.

Bron

Rudolph`s Kookboek / Samen Koken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1330247824
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top