1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Melizanosalata

Melizanosalata

  • Grieks, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-05-1999

Ingrediënten 4 personen


3 grote aubergines
1 kleine ui
zout en peper
1 kopje olijfolie
peterselie, fijngehakt
stukjes tomaat
1 eetlepel mayonaise
125 g geraspte kaas (feta of andere Griekse kaas)



Melizanosalata
Melizanosalata

Je waant je op de kade van een Grieks vissersdorpje met deze auberginepuree

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aubergines wassen, schillen en zo klein mogelijk hakken (eventueel met behulp van een keukenmachine).
Je kunt de hele aubergines ook in de oven bakken (2000C) gedurende 40-60 minuten. Daarna schillen en fijnhakken.

Bereidingswijze

Een gedeelte van de olijfolie in een koekepan heet maken. De aubergines samen met de geschilde en fijngesnipperde ui toevoegen. Deksel op de pan; op de kleinste pit zetten en dan de aubergines nog 15 minuten laten smoren. Met de garde roert u het tot een gladde puree. Daarna giet u hem in een schaal. Onder voortdurend toevoegen van olijfolie mengt u er de geraspte kaas, de mayonaise door. U maakt er met de garde een gladde saus van. Met zout en peper op smaak brengen.

Serveertip

U kunt deze saus warm of koud serveren. Garneer hem met zwarte olijven en stukjes tomaat. Lekker bij gegrilleerd vlees en Turks brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top