Heerlijk kaas en ham pasteitje voor Lunch
- Afrikaans, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Binnen een half uur op tafel en met ham, mosterd en kaas in combinatie, kan het alleen maar lekker smaken, toch?
Ingrediënten 1 recipe.people
2 velletjes bladerdeeg uit diepvries2 plakjes ham, zo 1 cm kleiner dan bladerdeeg gesneden
1 dikke plakje kaas (Cheddar of belegen Gouds)
korrel mosterd
1 eidooier met wat koffiemelk er doorheen geklopt
1. Doen 1 vel bladerdeeg op een ingevette bakplaat.
2. Op bladerdeeg word ham geplaatst zodat er een 1 cm rand zonder ham is.
3. Bestrijk ham lichtjes met korrelmosterd.
4. Doen daarop plakjes kaas.
5. Doen laatste plakje ham op kaas.
6. Maak de binnenranden van bladerdeeg klam en plaatst de 2e vel bladerdeeg op vulling.
7. Druk bladerdeeg velletjes goed dicht tegen elkaar aan.
8. Bestrijk met eidooier-mengsel.
9. Bak bij 200*C tot gaar en mooi van kleur.
10. Snijd pasteitje diagonaal van hoek tot hoek door het midden.
11. Serveer warm.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 575,87 kcal |
Koolhydraten | 35,43 g |
Eiwitten | 27,61 g |
Vetten | 35,27 g |
Bereidingswijze
Lekker met:
Kool/Wortelsalade
VOOR SALADE:
geschaafde kool
geraspt wortel
lente-ui, fijn
groene peper, fijn
VOOR DRESSING:
Chinese rijstazijn
suiker
zout
1. Meng alle kool ingrediënten.
2. Meng ingrediënten voor dressing.
3. Meng dressing door salade.
4. Serveer direct, maar het kan wel ook staan.
Bron
Proeven en experimenteren