Spicy speklapjes

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2012
  • Spicy speklapjes

    Spicy speklapjes

    Spicy speklapjes

Speklapjes klinkt heel hollands, maar zo wordt het meer oosters.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 eetlepel medium dry sherry
250 gram speklapjes zonder zwoerd
zout
1 eetlepel Ketjap (van MeiAsia)
1 eetlepel Sambal Oelek, om te koken (van MeiAsia)
1 eetlepel Wokolie (van MeiAsia)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de ketjap manis met de sambal en de sherry. Smeer de speklapjes in met het sambalmengsel en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de speklapjes op middelhoog vuur in 10-15 minuten knapperig. Bestrooi naar smaak met zout. Neem de speklapjes uit de pan, giet de marinade erin en verhit deze 1 minuut.

Bron

http://www.meiasia.nl/nl-NL/2/recepten/49/hete_speklapjes.aspx

Serveertip

Lekker met pandanrijst en oestersaus roergebakken met Chinese kool of paksoi.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten