Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten *350 gram kipfilet in stukjes gesneden *4 uien, gesnipperd *1 blik perziken op siroop *4 eetlepels Ketjap Manis *1 theelepel sambal oelek *1 blikje tomatenpuree *1 pak snelkookrijst *gemengde salade ( ook kant en klaar te koop in het koelvak van uw winkel)


tijd: 30-60 min.
keuken: Europees
smaak: Pittig
gang: Hoofdgerecht
eigen_keuken: Ja
vegetarisch: Nee

pittige pilav met kip

Http://www.xead.nl/pittige-pilav-homemade heerlijk pittige kip pilav

Hulpmiddelen

Http://www.xead.nl/pittige-pilav-homemade

Voorbereiding

Pitte Pilav, kipfilet, perziken, tomatenpuree. Geserveerd met rijst en een gemengde salade. Altijd een succes! Pittige Pilav Dit gerecht dat ontstaan is in de Marokkaanse keuken kent veel varianten. Het is een eenvoudig te maken gerecht en doet het eigenlijk altijd goed. Als u gasten krijgt kunt u de pilav al de dag ervoor voorbereiden, zodat u op tijdens het etentje zelf slechts de rijst hoeft te koken en een salade erbj te maken. Makkelijker kan niet, mislukken kan niet! Ingrediënten *350 gram kipfilet in stukjes gesneden *4 uien, gesnipperd *1 blik perziken op siroop *4 eetlepels Ketjap Manis *1 theelepel sambal oelek *1 blikje tomatenpuree *1 pak snelkookrijst *gemengde salade ( ook kant en klaar te koop in het koelvak van uw winkel) Bereiden Als u dit stappenplan volgt, kan er niets misgaan! Stappenplan voor pittige pilav. 01: Verwarm olie in een wok en bak de stukjes kipfilet goed aan. 02. Voeg de gesnipperde uien toe aan de kipfilet en bak ze mee tot ze lichtbruin zijn. 03. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door. 04. Voeg nu 4 eetlepels ketjap en 1 theelepel sambal toe en meng goed. 05. Haal de perziken uit het blik en voeg het sap uit het blik toe. 06. Meng alles zorgvuldig door en laat nu 30 minuten heel zacht sudderen. Kook ondertussen de rijst en laat dit staan met het deksel op de pan. 07. Wordt de saus te dik, voeg dan een scheutje water toe. 08. Na 30 minuten voegt u de perziken (in stukjes) toe. 09. Goed mengen en nog 5 minuten laten staan met het deksel op de pan. 10. Uw pittige pilav is klaar om geserveerd te worden. Met een gemengde salade erbij is dit een heerlijk compleet gerecht ! Eet smakelijk!

Bereidingswijze

Pitte Pilav, kipfilet, perziken, tomatenpuree. Geserveerd met rijst en een gemengde salade. Altijd een succes! Pittige Pilav Dit gerecht dat ontstaan is in de Marokkaanse keuken kent veel varianten. Het is een eenvoudig te maken gerecht en doet het eigenlijk altijd goed. Als u gasten krijgt kunt u de pilav al de dag ervoor voorbereiden, zodat u op tijdens het etentje zelf slechts de rijst hoeft te koken en een salade erbj te maken. Makkelijker kan niet, mislukken kan niet! Ingrediënten *350 gram kipfilet in stukjes gesneden *4 uien, gesnipperd *1 blik perziken op siroop *4 eetlepels Ketjap Manis *1 theelepel sambal oelek *1 blikje tomatenpuree *1 pak snelkookrijst *gemengde salade ( ook kant en klaar te koop in het koelvak van uw winkel) Bereiden Als u dit stappenplan volgt, kan er niets misgaan! Stappenplan voor pittige pilav. 01: Verwarm olie in een wok en bak de stukjes kipfilet goed aan. 02. Voeg de gesnipperde uien toe aan de kipfilet en bak ze mee tot ze lichtbruin zijn. 03. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door. 04. Voeg nu 4 eetlepels ketjap en 1 theelepel sambal toe en meng goed. 05. Haal de perziken uit het blik en voeg het sap uit het blik toe. 06. Meng alles zorgvuldig door en laat nu 30 minuten heel zacht sudderen. Kook ondertussen de rijst en laat dit staan met het deksel op de pan. 07. Wordt de saus te dik, voeg dan een scheutje water toe. 08. Na 30 minuten voegt u de perziken (in stukjes) toe. 09. Goed mengen en nog 5 minuten laten staan met het deksel op de pan. 10. Uw pittige pilav is klaar om geserveerd te worden. Met een gemengde salade erbij is dit een heerlijk compleet gerecht ! Eet smakelijk!

Serveertips

Pitte Pilav, kipfilet, perziken, tomatenpuree. Geserveerd met rijst en een gemengde salade. Altijd een succes! Pittige Pilav Dit gerecht dat ontstaan is in de Marokkaanse keuken kent veel varianten. Het is een eenvoudig te maken gerecht en doet het eigenlijk altijd goed. Als u gasten krijgt kunt u de pilav al de dag ervoor voorbereiden, zodat u op tijdens het etentje zelf slechts de rijst hoeft te koken en een salade erbj te maken. Makkelijker kan niet, mislukken kan niet! Ingrediënten *350 gram kipfilet in stukjes gesneden *4 uien, gesnipperd *1 blik perziken op siroop *4 eetlepels Ketjap Manis *1 theelepel sambal oelek *1 blikje tomatenpuree *1 pak snelkookrijst *gemengde salade ( ook kant en klaar te koop in het koelvak van uw winkel) Bereiden Als u dit stappenplan volgt, kan er niets misgaan! Stappenplan voor pittige pilav. 01: Verwarm olie in een wok en bak de stukjes kipfilet goed aan. 02. Voeg de gesnipperde uien toe aan de kipfilet en bak ze mee tot ze lichtbruin zijn. 03. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door. 04. Voeg nu 4 eetlepels ketjap en 1 theelepel sambal toe en meng goed. 05. Haal de perziken uit het blik en voeg het sap uit het blik toe. 06. Meng alles zorgvuldig door en laat nu 30 minuten heel zacht sudderen. Kook ondertussen de rijst en laat dit staan met het deksel op de pan. 07. Wordt de saus te dik, voeg dan een scheutje water toe. 08. Na 30 minuten voegt u de perziken (in stukjes) toe. 09. Goed mengen en nog 5 minuten laten staan met het deksel op de pan. 10. Uw pittige pilav is klaar om geserveerd te worden. Met een gemengde salade erbij is dit een heerlijk compleet gerecht ! Eet smakelijk!

pittige pilav met kip