1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. pittige pilav met kip

pittige pilav met kip

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2012

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten
*350 gram kipfilet in stukjes gesneden
*4 uien, gesnipperd
*1 blik perziken op siroop
*4 eetlepels Ketjap Manis
*1 theelepel sambal oelek
*1 blikje tomatenpuree

*1 pak snelkookrijst

*gemengde salade ( ook kant en klaar te koop in het koelvak van uw winkel)


Verder heb je nodig


Http://www.xead.nl/pittige-pilav-homemade


Http://www.xead.nl/pittige-pilav-homemade

heerlijk pittige kip pilav

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pitte Pilav, kipfilet, perziken, tomatenpuree. Geserveerd met rijst en een gemengde salade. Altijd een succes!

Pittige Pilav
Dit gerecht dat ontstaan is in de Marokkaanse keuken kent veel varianten.

Het is een eenvoudig te maken gerecht en doet het eigenlijk altijd goed.

Als u gasten krijgt kunt u de pilav al de dag ervoor voorbereiden, zodat u op tijdens het etentje zelf slechts de rijst hoeft te koken en een salade erbj te maken. Makkelijker kan niet, mislukken kan niet!


Ingrediënten
*350 gram kipfilet in stukjes gesneden
*4 uien, gesnipperd
*1 blik perziken op siroop
*4 eetlepels Ketjap Manis
*1 theelepel sambal oelek
*1 blikje tomatenpuree

*1 pak snelkookrijst

*gemengde salade ( ook kant en klaar te koop in het koelvak van uw winkel)


Bereiden
Als u dit stappenplan volgt,
kan er niets misgaan!










Stappenplan voor pittige pilav.
01: Verwarm olie in een wok en bak de stukjes kipfilet goed aan.

02. Voeg de gesnipperde uien toe aan de kipfilet en bak ze mee tot ze lichtbruin zijn.

03. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door.

04. Voeg nu 4 eetlepels ketjap en 1 theelepel sambal toe en meng goed.

05. Haal de perziken uit het blik en voeg het sap uit het blik toe.

06. Meng alles zorgvuldig door en laat nu 30 minuten heel zacht sudderen. Kook ondertussen de rijst en

laat dit staan met het deksel op de pan.

07. Wordt de saus te dik, voeg dan een scheutje water toe.

08. Na 30 minuten voegt u de perziken (in stukjes) toe.

09. Goed mengen en nog 5 minuten laten staan met het deksel op de pan.

10. Uw pittige pilav is klaar om geserveerd te worden.

Met een gemengde salade erbij is dit een heerlijk compleet gerecht !
Eet smakelijk!

Bereidingswijze

Pitte Pilav, kipfilet, perziken, tomatenpuree. Geserveerd met rijst en een gemengde salade. Altijd een succes!

Pittige Pilav
Dit gerecht dat ontstaan is in de Marokkaanse keuken kent veel varianten.

Het is een eenvoudig te maken gerecht en doet het eigenlijk altijd goed.

Als u gasten krijgt kunt u de pilav al de dag ervoor voorbereiden, zodat u op tijdens het etentje zelf slechts de rijst hoeft te koken en een salade erbj te maken. Makkelijker kan niet, mislukken kan niet!


Ingrediënten
*350 gram kipfilet in stukjes gesneden
*4 uien, gesnipperd
*1 blik perziken op siroop
*4 eetlepels Ketjap Manis
*1 theelepel sambal oelek
*1 blikje tomatenpuree

*1 pak snelkookrijst

*gemengde salade ( ook kant en klaar te koop in het koelvak van uw winkel)


Bereiden
Als u dit stappenplan volgt,
kan er niets misgaan!










Stappenplan voor pittige pilav.
01: Verwarm olie in een wok en bak de stukjes kipfilet goed aan.

02. Voeg de gesnipperde uien toe aan de kipfilet en bak ze mee tot ze lichtbruin zijn.

03. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door.

04. Voeg nu 4 eetlepels ketjap en 1 theelepel sambal toe en meng goed.

05. Haal de perziken uit het blik en voeg het sap uit het blik toe.

06. Meng alles zorgvuldig door en laat nu 30 minuten heel zacht sudderen. Kook ondertussen de rijst en

laat dit staan met het deksel op de pan.

07. Wordt de saus te dik, voeg dan een scheutje water toe.

08. Na 30 minuten voegt u de perziken (in stukjes) toe.

09. Goed mengen en nog 5 minuten laten staan met het deksel op de pan.

10. Uw pittige pilav is klaar om geserveerd te worden.

Met een gemengde salade erbij is dit een heerlijk compleet gerecht !
Eet smakelijk!

Serveertip

Pitte Pilav, kipfilet, perziken, tomatenpuree. Geserveerd met rijst en een gemengde salade. Altijd een succes!

Pittige Pilav
Dit gerecht dat ontstaan is in de Marokkaanse keuken kent veel varianten.

Het is een eenvoudig te maken gerecht en doet het eigenlijk altijd goed.

Als u gasten krijgt kunt u de pilav al de dag ervoor voorbereiden, zodat u op tijdens het etentje zelf slechts de rijst hoeft te koken en een salade erbj te maken. Makkelijker kan niet, mislukken kan niet!


Ingrediënten
*350 gram kipfilet in stukjes gesneden
*4 uien, gesnipperd
*1 blik perziken op siroop
*4 eetlepels Ketjap Manis
*1 theelepel sambal oelek
*1 blikje tomatenpuree

*1 pak snelkookrijst

*gemengde salade ( ook kant en klaar te koop in het koelvak van uw winkel)


Bereiden
Als u dit stappenplan volgt,
kan er niets misgaan!










Stappenplan voor pittige pilav.
01: Verwarm olie in een wok en bak de stukjes kipfilet goed aan.

02. Voeg de gesnipperde uien toe aan de kipfilet en bak ze mee tot ze lichtbruin zijn.

03. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door.

04. Voeg nu 4 eetlepels ketjap en 1 theelepel sambal toe en meng goed.

05. Haal de perziken uit het blik en voeg het sap uit het blik toe.

06. Meng alles zorgvuldig door en laat nu 30 minuten heel zacht sudderen. Kook ondertussen de rijst en

laat dit staan met het deksel op de pan.

07. Wordt de saus te dik, voeg dan een scheutje water toe.

08. Na 30 minuten voegt u de perziken (in stukjes) toe.

09. Goed mengen en nog 5 minuten laten staan met het deksel op de pan.

10. Uw pittige pilav is klaar om geserveerd te worden.

Met een gemengde salade erbij is dit een heerlijk compleet gerecht !
Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van janneke1969


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van janneke1969
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top