Engelse lemoncurd ijstaart

  • Engels, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-02-2012
  • Engelse lemoncurd ijstaart

    Engelse lemoncurd ijstaart

    Engelse lemoncurd ijstaart

Lekkere ijstaart met citroensmaak

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 400 ml slagroom
- Cake om de bodem mee te bedekken
- Merinques (2 grote van de V&D of een doosje met 6 a 8 stuks)
- Lemoncurd (jampot, o.a. te koop bij de AH)
- Creme fraiche
- Poedersuiker en en citroenschilletjes voor de garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 20cm doorsnede
Bakpapier

Voorbereiding

Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier

Bereidingswijze

Beleg de bodemvan de vorm met plakjes cake.
Verbrokkel de merenques in grove stukken.
Klop de slagroom stijf.
Smeer een dun laagje over de cake heen.
Vermeng de merenques met de slagroom.
Leg om en om een lepel lemoncurd en een lepel slagroom op de cake, ga hiermee door totdat alles verwerkt is (begin op de bodem en "stapel" zo omhoog).
Strijk de bovenkant glad.
Zet het 2 uur in de koelkast en daarna bestrijken met een dun laagje creme fraiche en leg de citroenschilletjes er boven op.
Zet in de vriezer.
Bij het serveren er poedersuiker op strooien.

Bron

Van een Engelse vriendin van mijn moeder

Serveertip

Lekker als nagerecht. Snij kleine puntjes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

agmahe avatar
agmahe 27-03-2012

Alidada en Ecureuil wat leuk te lezen dat jullie mijn lemoncurd taart hebben gemaakt (of gaan maken). Alidada, ik ga zeker jouw lemoncurd binnenkort maken en dan gebruiken voor deze taart!

alidada avatar
alidada 24-03-2012

Ik zie de reactie van ecureuil en ze heeft mijn Lemoncurd recept hierbij gebruikt dus neem ik jouw recept mee en ga dit zo spoedig mogelijk maken. [br] Groet, Louise

ecureuil avatar
ecureuil 24-03-2012

Ik had een restje cake, een restje zelfgemaakte lemoncurd (Magnetron recept Alidada) en een eiwit. Hiervan schuimpjes gebakken en vervolgens je taart gemaakt in een cakevorm. Leuk idee hoor! Lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten