Gezonde ontbijt muffin (zonder suiker)

  • Nederlands, Ontbijt
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2012
  • Gezonde ontbijt muffin (zonder suiker)

    Gezonde ontbijt muffin (zonder suiker)

    Gezonde ontbijt muffin (zonder suiker)

  • Gezonde ontbijt muffin (zonder suiker)

    Gezonde ontbijt muffin (zonder suiker)

    Gezonde ontbijt muffin (zonder suiker)

Heerlijke en gezonde muffins voor het ontbijt (of brunch). Zonder toegevoegde suiker en met veel vezels en fruit. Een goed begin van de dag!
Heel makkelijk om deze te maken, af laten koelen en invriezen en er per dag eentje te ontdooien voor je ontbijt of brunch.

Ik maakte met deze hoeveelheden ongeveer 18 stuks.

Je kan natuurlijk naar eigen smaak aanpassen; ook lekker met ander fruit (of meer van een van deze), of met de toevoeging van gember en/of nootmuskaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 18 personen
80gr gedroogde dadels (in stukjes)
80gr gedroogde vijgen (in stukjes)
80gr gedroogde cranberries
80gr rozijnen
150gr wortel (geraspt)
1 grote appel (in stukjes)
1 banaan geprakt
rasp van 1 sinaasappelschil
sap van 1 (pers) sinaasappel
3 eieren
1/4 kopje olie
4 el agavesiroop
4el yoghurt
1/2 kop musli
1/2 kop havermout
1/2 kop volkorenbloem
1 tot 1,5 thl kaneel
1 zakje bakpoeder.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, muffin/ cupcake vorm (en papieren vormpjes), zesteur of rasp.
Ik heb een kopje-maat gebruikt waarvan 1 kopje = 300ml.

Voorbereiding

snijd dadel en vijg, schil de appel en snijd in kleine stukjes, maak de wortels schoon en rasp deze, schil en prak de banaan, was de sinaasappel en maak met een rasp of zesteur de sinaasappelrasp en pers daarna de sinaasappel.
Warm de oven voor op 180graden
Zet de papieren bakjes in de muffin/cupcake vorm.

Bereidingswijze

Klop de eieren los en voeg de "natte" ingredienten en de kaneel toe, roer als dat goed gemengd is er vervolgens de musli, havermout en meel doorheen en voeg als laatste het fruit en de wortel erbij en roer tot het goed gemixt is.

Check als je alle ingredienten hebt toegevoegd of de consistentie van het deeg vloeibaar genoeg is (niet te droog) en niet te nat is. voeg anders wat extra yochurt of jus toe of wat bloem.

Vul de papieren vormpjes tot ze best vol zijn (bij mij rezen de muffins maar weinig) en plaats ze in de voorverwarmde oven en bak ze in ong. 25 minuten. De muffins zijn klaar als je er met een houten prikker inprikt en deze er schoon uitkomt.

Eet smakelijk!

Serveertip

Een beetje warm ook erg lekker (dus als je ze ontdooit even in de oven?)en met een glaasje verse jus. Dan kan je dag niet meer stuk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jannesh avatar
jannesh 06-03-2012

hoi Lvdhd, Bij het maken van het recept heb ik een kopje gebruikt van 300ml. Dat is een setje van 4 maten (1 cup, halve cup etc) dat ik ooit bij de Hema heb gekocht omdat ik veel amerikaanse recepten van internet af pluk en nu voor de snelheid heb gebruikt ipv gram. Ik zal de volgende keer dat ik ze maak de grammen ook afmeten en erbij zetten... succes!

zizypha avatar
zizypha 06-03-2012

http://www.dekooktips.com/ Bij de kooktips vindt je alles wat je nodig hebt! Kijk naar de kopjes rechts boven oa WEGEN & METEN en CUPCONVERSIE.

buonaforchetta avatar
buonaforchetta 06-03-2012

1 cup is 240- 250 ml. Neem een gewone theemok van 250 ml. en gebruik die voor het afmeten. Bij Ikea heb ik een keer een handige rvs beker met handvat gekocht, met maatverdeling in cups en in ml. Gebruik ik bijna elke dag, investering een paar euro.

Lvdhd avatar
Lvdhd 06-03-2012

Hoeveel gram zit er in een kop???

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten