Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Kebab
  5. Kebab

Kebab

Door: jokevd1

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-02-2012

Ingrediënten 4 personen


500 gram gehakt half om
1 ui, geraspt
1 tl paprika poeder
1 tl gemalen komijn (djinten)
1/2 tl kaneel
1/2 tl cayennepeper
1 tl zout
1 bosje koriander
5-6 blaadjes munt
1/4 - 1/2 bosje platte peterselie
1 teentje knoflook


Verder heb je nodig


Grillplaten of bbq, satéprikkers of metalen vleespennen en een rasp.

Kebab

Heerlijk ! ( foto Parel62 )

Heerlijk ! ( foto Parel62 )
Kebab

Foto Parel62

Foto Parel62
Kebab
Kebab
Kebab
Kebab
Kebab
Kebab
Kebab
Kebab
Kebab
Kebab
ingezonden door Lisa94
ingezonden door Lisa94
Ik gebruik maatschepjes
Ik gebruik maatschepjes
Kebab
Kebab

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept.
Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept.

Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Groene kruiden wassen en de blaadjes fijnhakken. Knoflook fijnhakken. Alle ingredienten door het gehakt kneden en eventueel nog wat slagen zwarte peper uit de molen erover geven. Als je geduld en tijd hebt, zet je het mengsel een uur in de koelkast. De smaken trekken beter in en het gehakt wordt iets steviger. Het wachten schiet er bij mij wel eens in, dan maak ik de spiesen meteen (geen ramp). Van het gehakt porties van circa 50 gram maken en deze tot "worstjes" kneden. Ieder worstje op satéstokje of metalen pen steken. Eventueel tot gebruik afgedekt terugzetten in de koelkast.

Bereidingswijze

Grillplaten verwarmen. Kebabs heel licht bestrijken met olie en tussen de platen gaar grillen. Keer ze telkens een kwartslag, zodat ze aan alle kanten goed doorgaren.

Als de spiesjes stevig genoeg geworden zijn, kan de bereiding natuurlijk ook op de bbq.

Serveertip

Lekker met (huisgemaakte) knoflooksaus, komkommer en Libanees platbrood of pita broodjes. Zelf geef ik er ook nog wel eens van die dunne Turkse pepers bij-bestreken met wat olijfolie en grof zeezout- gegrild.



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top