Kebab

  • Multi-cultureel,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-02-2012
  • Kebab

    Kebab

    Kebab

  • Kebab

    Kebab

    Kebab

  • Kebab

    Kebab

    Kebab

  • Kebab

    Kebab

    Kebab

  • Kebab

    Kebab

    Kebab

  • Kebab

    Kebab

    Kebab

  • Kebab

    Kebab

    Kebab

  • Kebab

    Kebab

    Kebab

  • Kebab

    Kebab

    Kebab

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept.
Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept.

Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram gehakt half om
1 ui, geraspt
1 tl paprika poeder
1 tl gemalen komijn (djinten)
1/2 tl kaneel
1/2 tl cayennepeper
1 tl zout
1 bosje koriander
5-6 blaadjes munt
1/4 - 1/2 bosje platte peterselie
1 teentje knoflook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grillplaten of bbq, satéprikkers of metalen vleespennen en een rasp.

Voorbereiding

Groene kruiden wassen en de blaadjes fijnhakken. Knoflook fijnhakken. Alle ingredienten door het gehakt kneden en eventueel nog wat slagen zwarte peper uit de molen erover geven. Als je geduld en tijd hebt, zet je het mengsel een uur in de koelkast. De smaken trekken beter in en het gehakt wordt iets steviger. Het wachten schiet er bij mij wel eens in, dan maak ik de spiesen meteen (geen ramp). Van het gehakt porties van circa 50 gram maken en deze tot "worstjes" kneden. Ieder worstje op satéstokje of metalen pen steken. Eventueel tot gebruik afgedekt terugzetten in de koelkast.

Bereidingswijze

Grillplaten verwarmen. Kebabs heel licht bestrijken met olie en tussen de platen gaar grillen. Keer ze telkens een kwartslag, zodat ze aan alle kanten goed doorgaren.

Als de spiesjes stevig genoeg geworden zijn, kan de bereiding natuurlijk ook op de bbq.

Serveertip

Lekker met (huisgemaakte) knoflooksaus, komkommer en Libanees platbrood of pita broodjes. Zelf geef ik er ook nog wel eens van die dunne Turkse pepers bij-bestreken met wat olijfolie en grof zeezout- gegrild.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

JeanLouis1 avatar
JeanLouis1 05-02-2017

Ik heb me stipt aan je recept gehouden en het was verrukkelijk! Ik probeer het de volgende keer eens met lamsgehakt.

dreeke66 avatar
dreeke66 13-02-2016

Dankjewel voor je recept ga hem morgen maken

parel62 avatar
parel62 17-07-2015

Ook deze morgen bij de BBQ heerlijke smaken , vond nog leuke foto's van de vorige keer toen ik ze heb klaargemaakt op de grillplaat.

parel62 avatar
parel62 29-06-2015

Wij gaan deze ook proberen vandaag op grillplaat en lekker buiten ! je hoort nog van me of ze vaker op tafel mogen .

Marshmallow05 avatar
Marshmallow05 16-06-2014

Ik heb ze gemaakt voor op de bbq. Ik heb er wel wat extra zout in gedaan. Ze waren heerlijk en voor herhaling vatbaar.

iphone_1325226622 avatar
iphone_1325226622 22-12-2013

Lekker hoor

pwiggers avatar
pwiggers 22-05-2013

Het was heerlijk! Je kebab afgelopen maandag gemaakt voor mijn nichtjes. Vielen erg in de smaak. Wel vonden we ze wat flauw, maar dat is persoonlijk. Volgende keer gebruik ik iets meer zout, dan zijn ze echt perfect. Bedankt voor dit lekkere recept Joke! Groet, Petra

Karinn1 avatar
Karinn1 04-05-2013

Dit lijk me erg lekker. Heb vanmorgen de ingredienten gekocht en dit gaan we dus morgen eten. Ben erg benieuwd. Hartelijk dank voor het delen.

Karinn1 avatar
Karinn1 04-05-2013

Dit lijk me erg lekker. Heb vanmorgen de ingredienten gekocht en dit gaan we dus morgen eten. Ben erg benieuwd. Hartelijk dank voor het delen.

GG69 avatar
GG69 04-05-2013

Wat lekker, ga ik morgen maken! Bedankt Joke!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten