Semlor, Zweedse koffiebroodjes (ca 25 stuks)

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
Semlor:
75 gr margarine
2,5 dl melk
25 gr gist
0,5 dl suiker
7,5 dl fijne, witte bloem
theelepeltje kardemom
theelepeltje zout

Vulling:
ca 300 gr amandelspijs (een rolletje kant-en klaar)
1 dl melk
3 dl slagroom
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Semla,ook wel fastlagsbulle genoemd, wordt volgens de traditie in Zweden gegeten 7 weken voor pasen.
Het is een wit broodje met een vulling van amandelspijs en slagroom.

Voorbereiding

bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 225°C

Bereidingswijze

Vermeng alle droge ingrediënten voor het deeg, maak een kuiltje in het midden en verkruimel hierin de gist. Giet daarbij de lauw-warme melk en liefst gesmolten margarine. Als het deeg een bal wordt en loslaat van de deegkom, vochtige doek er overheen leggen en laten rijzen op een warme plaats (ca 45 min).
Daarna doorkneden met de hand en bolletjes vormen.
Leg deze op een bakblik en zet deze op een warme plaats weg, afgedekt met plastic of een vochtige doek om te rijzen (ca 30 min).
Verwarm de oven voor op 225°C.
Bak de bolletjes in ca 10-15 min.
Laat de bolletjes afkoelen op een taartrooster.
Snijd van ieder bolletje het bovenste kapje en neem een deel uit het broodje. Doe dit in een schaal.
Vermeng dit met de amandelspijs en de melk voor de vulling.
Verdeel de vulling in de bolletjes.
Klop de slagroom en spuit of doe in ieder bolletje een flinke dot.
Kapje er op leggen en bestrooien met poedersuiker.

Bron

Zweedse keuken

Serveertip

Lekker bij de koffie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten