1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Bakkeljauw
  6. Bakkeljauw

Bakkeljauw

Door: orval1

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2012

Ingrediënten 4 personen


Bakkeljauwfilet ong. 450 gr.
1 Gele madame jeanet minder kan ook als je niet tegen heel pittig kan.
3 knoflookteentjes
2 uien middel
1 tomaat middel
2 maggiblokjes
heel klein beetje trassi {faja lobie}
klein blikje tomatenpuree
Scheut zonnebloemolie


Verder heb je nodig


Grote pan
Zeef
Schaal 2x
Snijplank
Scherp mes
Koekenpan
Bakspatel


Bakkeljauw, een gezouten gedroogde vis.

Dit vind ik tot nu toe het lekkerste recept Bakkeljauw.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bakkeljauw opzetten in een grote pan met veel water, 10 minuten koken. Waterafgieten en bakkeljauw onder de kraan even afspoelen en af laten koelen. Bakkeljauw uitpluizen in een schaal.
In vergiet doen en nog 1 keer even afspoelen en dan het water met je handen eruit knijpen.
Uien heel fijn snipperen.
Knofloop persen of heel fijn snijden.
Madame jeanet heel fijn snijden, ik doe dit altijd met mes en vork, zaadjes eruit halen.
Tomaat in kleine stukjes snijden.
Maggiblokjes fijn maken in een schaaltje, en tomatenpuree klaarzetten.

Bereidingswijze

In een koekenpan olie verhitten, de knoflook, peper, uien en tomaat bakken tot de uien glazig zijn. Dan een beetje trassi erbij en omroeren zodat de trassi zich ook vermengt.
Dan de tomatenpuree en de maggiblokjes erbij, en een scheutje water erbij. Niet te veel. Dit laat je even doorkoken en dan de bakkeljauw erbij.
Eerst op laag vuur om het goed te mengen, daarna op hoger vuur het mengsel droog bakken.

Serveertip

Wij eten het meestal met turks brood en lekker zoetzure komkommer met uien.
Maar ook met rijst erg lekker. Dan maak ik er nog een groente gerecht bij.

Bron

Met Google zoekmachine dit recept gevonden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orval1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top