Gegratineerde andijviestamppot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 22-02-2012
Ingrediënten 4 personen
peper en zout1 ui gesneden
bak- en braadproduct
1 kg aardappelen voor stamppot
200 g geraspte kaas
2 rode paprika`s in stukjes
500 g andijvie gesneden
250 g kastanjechampignons in plakjes gesneden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 430,16 kcal |
Koolhydraten | 47,82 g |
Eiwitten | 24,11 g |
Vetten | 13,86 g |
Voorbereiding
Kook de aardappelen en maak er puree van
Verwarm de grill voor.
Verwarm in een koekenpan de vloeibare margarine en bak daarin de ui, de champignons en de paprika in ca. 5 minuten. Maak op smaak met versgemalen peper en zout.
Bereidingswijze
Meng de puree met de andijvie en de helft van de kaas. Schep dit over in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de ui, champignons en paprika over de stamppot en bestrooi het met de rest van de kaas.
Zet de schaal onder de grill en laat 3 minuten gratineren
Bron
jumbo
Laatste reacties
Weer eens gemaakt, maar nu met rood pepertje ipv paprika, een uitje een een klein beetje spekblokjes. Ook dit smaakte erg goed.
Vanavond deze overheerlijke stamppot gemaakt, de schaal ging helemaal leeg!