1. Home
  2. Recepten
  3. Thee
  4. Kurkuma thee
  5. Roerbakschotel met quinoa

Roerbakschotel met quinoa

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-02-2012

Ingrediënten 4 personen


300 gram quinoa
1 a 2 eetlepels olijfolie
3 stengels bleekselderij
2 winterpenen
200 gram tuinerwten (diepvries)
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1/2 theelepel kurkuma
mespunt cayennepeper
1 eetlepel zoute sojasaus
25 gram pijnboompitten
verse peterselie of koriander naar smaak



Roerbakschotel met quinoa
Roerbakschotel met quinoa
roerbak quinoa
roerbak quinoa
roerbak quinoa
roerbak quinoa
Roerbakschotel met quinoa
Roerbakschotel met quinoa
Roerbakschotel met quinoa
Roerbakschotel met quinoa
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de quinoa in een pan water (verhouding 1:2). Kook de quinoa in ongeveer 15 minuten gaar.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Snijd de bleekselderij en wortel in blokjes.

Bereidingswijze

Doe de olie in een wok en voeg de mosterdzaadjes toe. Als ze beginnen te knappen, voegt u de winterpeen en bleekselderij toe. Roerbak dit ca. 5 minuten.

Voeg alle kruiden toe en roerbak nog eens 2 minuten, totdat alles goed gemengd is.

Voeg de gekookte quinoa toe en roerbak het geheel 5 minuten.

Roer er de sojasaus en tuinerwten door en voeg 2 eetlepels water toe. Laat afgedekt ongeveer 5 minuten stomen, tot de groenten gaar zijn.

Bestrooi het gerecht met de pijnboompitten. Serveer met de peterselie of koriander.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Savvy vegetarian



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van St3ph83


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van St3ph83
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top