slagroomtaart van Gre.

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2012
  • slagroomtaart van Gre.

    Slagroomtaart van Gre.

    Slagroomtaart van Gre.

  • slagroomtaart van Gre.

    Slagroomtaart van Gre.

    Slagroomtaart van Gre.

  • slagroomtaart van Gre.

    Slagroomtaart van Gre.

    Slagroomtaart van Gre.

dit vind ik zo leuk om te doen, het is een klus...maar dan heb je ook wat en iedereen is nieuwsgierig naar hoe het smaakt...zelf gemaakte taart!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Je hebt nodig.voor biscuitdeeg:
135 gram basterdsuiker
70 gram bloem
14 gram custardpoeder
55 gram maizena
10 gram bak poeder
5 eieren scharrel kwaliteit middel groot.

voor het vullen:
1 liter slagroom
frambozenjam (gezeefd)
4 zakjes klop en fix
vers fruit naar keuze, ik gebruik ananas aardbeien mandarijntjes en perzikken graag op taart. of uit blik kan ook maar dan moet je ze goed uit laten lekken en drogen met keuken papier.
verder heb je nodig garnering voor de zijkant van de taart, ik gebruik nootjes, maar kan ook vlokken of hagelslag of wat je lekker vind zijn.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

maak een dag van te voren dit biscuitdeeg...
Ik gebruik bij dit recept mijn keukenmachine, zodat ik mijn handen vrij heb.
De eieren verwarm ik in heet water in de kom ca.5 -10 min van de keukenmachine.
Vervolgens haal ik de eieren uit de kom en droog mijn kom af.
Voeg daar in mijn suiker er in.
Een kleine kom die ook verwarmt is, tik ik 1 voor 1 de eieren open en voeg deze toe aan het suiker
die tracht natuurlijk wel een beetje vlot te gebeuren dus zorg dat alles klaar staat.
Dan zet ik mijn machine op de hoogste stand en klop de eieren en suiker met een snuf zout 10 minuten.

Ondertussen weeg ik de rest van de ingrediënten af en zeef ik alles te samen in 1 kom.
Mijn bakblik 24 cm doorsnede, vet ik in en bekleed ik met bakpapier, zowel de bodem als de rand.
De oven verwarm ik voor op 160 graden , boven en onderwarmte en zet mijn rooster 1 onder het midden!

Na 10 minuten is het eimengsel mooi stevig en stop ik de machine ik haal mijn mixer er af en
zet mijn bisschops haak er op, ik zet de keukenmachine nu op de laagste stand en voeg beetje bij beetje het gezeefde mengsel toe.
Zodra het laatste sliertje meel verdwenen is stop ik de machine en stort ik het beslag voorzichtigd in mijn bakblik.

Dit gaat zo snel mogelijk de oven in, totaal moet de biscuit 30 – 35 min in de oven.
Ik zet de oven na 10 min op 170 graden
na weer 10 min draai ik de temperatuur op naar 180 min en zo blijft hij staan tot de baktijd om is.

Bereidingswijze

Snijd je biscuitdeeg door midden 1 laag of 2 lagen de keuze is wat jij wilt, ik doe 2 lagen. de eerste laag vul ik met de frambozenjam, daarover spuit ik de slagroom die ik heb stijfgeslagen met klop en fix. Hier over verdeel ik om de 2 a 3 cm wat fruit, deksel er op en maak nog een laag op dezelfde manier.De boven laag taart er op, nu ga ik de taart van boven met slagroom bestrijken en vervolgens ook de zijkanten als ik geen cake meer zie, ga ik de zijkanten garneren met nootjes en de boven kant maak ik eerst op papier een tekening van hoe ik wil spuiten, dan begin ik met spuiten/garneren van de taart boven op, vervolgens wat fruit er over verdelen en chocolade er op en klaar is je eigengemaakte slagroom taart.

Serveertip

dit is naar mijn eigen in vulling, jij kunt er ook zelf je in vulling aan geven, vul de taart met pudding of met banketbakkersroom en je krijgt een heel andere smaak ...veel plezier met het maken van je taart.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten