Jumbofoto

Kleine gebakjes voor koninginnedag, maar andere dagen van het jaar kan natuurlijk ook prima..smul ze.
1.Week 4 blaadjes witte gelatine ca. 3 minuten in ruim koud water.
2.Pureer 250g uitgelekte abrikozen (blik) en roer er 15g suiker en 2 eetlepels citroensap door. Verwarm het abrikozenmengsel tot het gaat koken.
3.Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine voorzichtig uit en roer deze door het abrikozenmengsel. Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
4.Maak van 100g Mix voor Appel-kruimeltaart (pak à 390g, Koopmans) met 25g koude roomboter en 1/4 losgeklopt ei volgens de gebruiksaanwijzing een deeg.
5.Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed een bakplaat van ca. 20cm x 20cm met bakpapier .
6.Rol het deeg uit, bekleed de bodem van de bakplaat ermee en zet deze tot gebruik in de koelkast.
7.Rasp een 1/2 citroen en een 1/4 sinaasappel en pers ze uit.
Jumbo supermarkt