advocaatruitjes
- Banket
- 10-20 min.
- Geplaatst op 21-02-2012
kleine advocaatgebakjes die het leuk doen met de paasdagen, maar ook gewoon zo bij de koffie heerlijk zijn om je zelf eens te trakteren.
Ingrediënten 4 personen
3 eieren150 g fijne kristalsuiker
75 ml melk
125 g zelfrijzend bakmeel
25 g amandelschaafsel
5 blaadjes gelatine
225 g slagroom
3 zakjes vanillesuiker
200 ml advocaat
2 el poedersuiker
12 paaseitjes
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 225 °C (hetelucht 200 °C). Klop de eieren met 125 g kristalsuiker licht en schuimig. Roer er 2 el melk door. Zeef het bakmeel en spatel het door het beslag. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er amandelschaafsel over en bak de cake in ca. 8 min. goudbruin en gaar.
2.Leg de cake (om plakken te voorkomen) met de bovenzijde naar beneden op een met 25 g suiker bestrooid bakpapier. Verwijder voorzichtig het bakpapier en snijd de cake in 2 gelijke rechthoeken.
3.Week de blaadjes gelatine in koud water. Klop de slagroom met vanillesuiker stijf. Verwarm de overige melk en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Roer het gelatinemengsel door de advocaat en spatel het afgekoelde advocaatmengsel door de slagroom. Laat de advocaatroom in de koelkast een beetje opstijven, zodat het nog smeerbaar is.
4.Verdeel de advocaatroom over 1 stuk cake en leg het andere stuk erop. Laat ca. 1½ uur opstijven in de koelkast .
Bron
jumbo supermarkt
Serveertip
en bestrooi de bovenzijde met poedersuiker en garneer de taart met gehalveerde paaseitjes. Snijd de taart in 16 ruitjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties