Snijbiet met kruidig gehakt

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2012

In de zomer eten we dit vaak, omdat we dan snijbiet uit onze eigen moestuin kunnen gebruiken. Super: in een half uur van de tuin op je bord.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400gr snijbiet
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteentje, geperst
1 tl majoraan
1 ei
1 beschuit, verkruimeld
200gr (vegetarisch) gehakt
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kerriepoeder
1 tl sambal
zout en peper
klontje boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 369,40 kcal
Koolhydraten 24,05 g
Eiwitten 29,66 g
Vetten 14,54 g

Voorbereiding

Was de snijbiet en laat de groenten goed uitlekken.
Snij de snijbiet in repen van een cm breed.
Meng ui, beschuitkruimels, knoflook, zout, sambal, kruiden en ei door het gehakt.

Bereidingswijze

Bak het gehakt in de boter rul in een grote pan
Voeg nu de snijbiet toe en stoof deze beetgaar, dat duurt ongeveer 5-10min, afhankelijk van hoe knapperig je de snijbiet wilt houden.

Bron

Odin recepten

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels of aardappelpuree.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Treesjuh avatar
Treesjuh 22-02-2021

Ik neem dit recept graag van je mee. Zodra de snijbiet in de volkstuin in het voorjaar bovenkomt, ga ik het maken. Lijkt me echt heel lekker. Groetjes Trees

debora avatar
debora 25-04-2012

Heb er wat crème fraise door gedaan op het laatst en nadat hij van het vuur af is gegaan, wat kleine blokjes kaas.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten