1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Snijbiet
  5. Snijbiet met kruidig gehakt

Snijbiet met kruidig gehakt

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2012

Ingrediënten 2 personen


400gr snijbiet
1 ui, gesnipperd
1 knoflookteentje, geperst
1 tl majoraan
1 ei
1 beschuit, verkruimeld
200gr (vegetarisch) gehakt
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kerriepoeder
1 tl sambal
zout en peper
klontje boter



In de zomer eten we dit vaak, omdat we dan snijbiet uit onze eigen moestuin kunnen gebruiken. Super: in een half uur van de tuin op je bord.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Was de snijbiet en laat de groenten goed uitlekken.
  • Snij de snijbiet in repen van een cm breed.
  • Meng ui, beschuitkruimels, knoflook, zout, sambal, kruiden en ei door het gehakt.

    Bereidingswijze

  • Bak het gehakt in de boter rul in een grote pan
  • Voeg nu de snijbiet toe en stoof deze beetgaar, dat duurt ongeveer 5-10min, afhankelijk van hoe knapperig je de snijbiet wilt houden.

  • Dit recept is te vinden in:

    Serveertip

    Lekker met gebakken aardappels of aardappelpuree.

    Bron

    Odin recepten



    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van joske70


    Reacties (2)

    Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van joske70
    Leuk kookboek om te volgen
    ?
    Tip van Smulweb
    Meest bekeken
    Kooktip!
    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Scroll voor meer recepten
    Top