Bulgogi

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Bulgogi

    Bulgogi

    Bulgogi

Eet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4biefstuken.
1a2 rode pepers, in ringetjes
1 ui, in halve ringen
3 tenen knoflook, fijngesneden
50 ml ketjap manis
30 ml Japanse sojasaus
1 el sesamolie
300 g pandanrijst
3 cm verse gember, geschild en fijngesneden
2 el sesamzaad
3 el zonnebloemolie
1 kropsla, blaadjes losgehaald
3 bosuitjes, in ringetjes..
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Leg de biefstukken 1 uur in de vriezer. Meng de peper, ui, knoflook, ketjap, sojasaus en sesamolie en laat 1 uur staan. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Marineer 1 uur op kamertemperatuur in 2/3 van de dressing. 2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met de gember. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak 1/3 van het vlees 2 min. Leg op een schaal en herhaal 2 keer. 3. Schenk de rest van de dressing over het vlees en doe in een schaaltje. Serveer de sla, bosui, het sesamzaad en de rijst apart.

Bron

Allerhande nr2 2012

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Joyce1956 avatar

Doorsturen

Home Recepten