Bulgogi
- Koreaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Eet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Lekker!
Ingrediënten 4 recipe.people
4biefstuken.1a2 rode pepers, in ringetjes
1 ui, in halve ringen
3 tenen knoflook, fijngesneden
50 ml ketjap manis
30 ml Japanse sojasaus
1 el sesamolie
300 g pandanrijst
3 cm verse gember, geschild en fijngesneden
2 el sesamzaad
3 el zonnebloemolie
1 kropsla, blaadjes losgehaald
3 bosuitjes, in ringetjes..
Bereidingswijze
1. Leg de biefstukken 1 uur in de vriezer. Meng de peper, ui, knoflook, ketjap, sojasaus en sesamolie en laat 1 uur staan. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Marineer 1 uur op kamertemperatuur in 2/3 van de dressing. 2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met de gember. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak 1/3 van het vlees 2 min. Leg op een schaal en herhaal 2 keer. 3. Schenk de rest van de dressing over het vlees en doe in een schaaltje. Serveer de sla, bosui, het sesamzaad en de rijst apart.
Bron
Allerhande nr2 2012