Bitterballen van kerrieragout

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2012
  • Bitterballen van kerrieragout

    Bitterballen van kerrieragout

    Bitterballen van kerrieragout

  • Bitterballen van kerrieragout

    Bitterballen van kerrieragout

    Bitterballen van kerrieragout

Heerlijke variatie op de traditionele bitterballen...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zakje kerriesaus van Knorr
125 ml koude halfvolle melk
125 ml koud water
50 gram margarine
60 gram tarwebloem (voor de ragout)
ongeveer 75 gram gebraden vlees (bijvoorbeeld: in piepkleine stukjes gesneden kipfilet/hamlapje)
1 ei
paneermeel
2 eetlepels tarwebloem (voor het korstje)
zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenweegschaal

Bereidingswijze

Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de saus, als deze klaar is, over in een bakje. Laat in het pannetje van de kerriesaus (op een laag pitje) 50 gram margarine smelten en voeg 60 gram bloem toe als de margarine gesmolten is. Heel goed door elkaar roeren totdat het min of meer als een bal in de pan ligt. Het vuur uitzetten en de kerriesaus toevoegen. Weer heel goed door elkaar roeren. Dan de vleesblokjes toevoegen en nogmaals goed doorroeren totdat het een aan elkaar klevende massa is. (Belangrijk: het moet echt als één massa uit de pan vallen!!) Stort de ragoutmassa op een plaat of een groot bord. Deze massa in de koelkast goed laten afkoelen. (Reken hiervoor wel een paar uur, het liefst een nacht). Daarna een ei opkloppen en in een diep bord gieten. In een ander diep bord het paneermeel mengen met twee eetlepels bloem. Vervolgens een balletje draaien van de kerriemassa, in het ei dompelen en daarna door het paneermengsel halen zodat het hele balletje bedekt is. Daarna de balletjes bakken in de zonnebloemolie op 180 graden totdat de balletjes een mooi bruin korstje hebben.
PS: Ik heb een variant op dit recept uitgeprobeerd! In plaats van stukjes kip heb ik wat gebraden runderlapjes uit elkaar gerafeld en aan de kerriemassa toegevoegd. Je weet niet wat je proeft!! Helemaal goed!!

Serveertip

Voor de liefhebbers kun je er wat mosterd bij serveren.

Laatste reacties

will_s avatar
will_s 07-05-2012

Ook dit lekkers neem ik mee ! Bedankt voor dit recept. Groetjes Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten