1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Quiche
  6. Spinazie-champignon quiche

Spinazie-champignon quiche

Door: Seanny

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2012

Ingrediënten 4 personen


Doosje champignons a 250 gr, 750 gr. gesneden diepvries bladspinazie, pakje a 250 gr spekblokjes, 5 eieren, kuipje goedkope kruidenroomkaas, beker crême fraiche, 200 gr geraspte jongbelegen kaas, peper en zout naar smaak, pijnboompitten.


Verder heb je nodig


Flinke niet ondiepe ovenschaal, wok- of hapjespan, vergiet, mengkom, garde.


Een heerlijk, gemakkelijk te maken, goedvullend en koolhydraatarm gerecht dat ook als lunch te gebruiken is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Champignons schoonmaken en in vieren snijden, spinazie ontdooien in pannetje en afgieten/uitlekken in vergiet zodat het vocht er goed uit is.

Bereidingswijze

In pan spekjes uitbakken (niet te hard), dan champignons toevoegen en meebakken tot ze vocht gaan afgeven. Dit in een ingevette ovenschaal over de bodem verdelen. Hierover de vochtvrije spinazie spreiden.
In een mengschaal de crême fraiche, kruidenroomkaas en de 5 eieren mengen met een garde tot een glad mengsel, peper en zout toevoegen (liefst lekker grof uit een molen). Dit mengsel giet je in de ovenschaal, gelijk voorzichtig het geheel met een spatel vermengen, zodat alle ingredienten over het gerecht verdeeld zitten (wel pas in de schaal megen, anders kan het door het eimengsel gaan stollen). Voor het in de oven gaat de pijnboompitten naar smaak erover verdelen. De schaal gaat 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 gr. Ca 10-15 minuten voor het einde de geraspte kaas erover verdelen. De schotel is klaar als de kaas gesmolten is en een beetje bruinig wordt.

Serveertip

Mocht je iets overhouden is het de volgende dag lekker als snelle luch op je werk.(eventueel opwarmen in de magnetron)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Seanny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top