Spinazie-champignon quiche

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2012

Een heerlijk, gemakkelijk te maken, goedvullend en koolhydraatarm gerecht dat ook als lunch te gebruiken is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
doosje champignons a 250 gr, 750 gr. gesneden diepvries bladspinazie, pakje a 250 gr spekblokjes, 5 eieren, kuipje goedkope kruidenroomkaas, beker crême fraiche, 200 gr geraspte jongbelegen kaas, peper en zout naar smaak, pijnboompitten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Flinke niet ondiepe ovenschaal, wok- of hapjespan, vergiet, mengkom, garde.

Voorbereiding

Champignons schoonmaken en in vieren snijden, spinazie ontdooien in pannetje en afgieten/uitlekken in vergiet zodat het vocht er goed uit is.

Bereidingswijze

In pan spekjes uitbakken (niet te hard), dan champignons toevoegen en meebakken tot ze vocht gaan afgeven. Dit in een ingevette ovenschaal over de bodem verdelen. Hierover de vochtvrije spinazie spreiden.
In een mengschaal de crême fraiche, kruidenroomkaas en de 5 eieren mengen met een garde tot een glad mengsel, peper en zout toevoegen (liefst lekker grof uit een molen). Dit mengsel giet je in de ovenschaal, gelijk voorzichtig het geheel met een spatel vermengen, zodat alle ingredienten over het gerecht verdeeld zitten (wel pas in de schaal megen, anders kan het door het eimengsel gaan stollen). Voor het in de oven gaat de pijnboompitten naar smaak erover verdelen. De schaal gaat 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 gr. Ca 10-15 minuten voor het einde de geraspte kaas erover verdelen. De schotel is klaar als de kaas gesmolten is en een beetje bruinig wordt.

Serveertip

Mocht je iets overhouden is het de volgende dag lekker als snelle luch op je werk.(eventueel opwarmen in de magnetron)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten