Andijviestamppot met gehakt, roomkaas en uiensoeppoeder.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-02-2012
Dit recept is echt om je vingers bij af te likken en ga je meer maken.Echt een TOPPER!!
Ingrediënten 4 personen
750 gram geschilde aardappelenzout,
peper,
500 gram panklare andijvie, 300 gram half-om-half-gehakt, 100 gram Mon Chou,
3 el. uiensoeppoeder uit een zakje( is ongeveer een zakje)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 457,55 kcal |
Koolhydraten | 38,93 g |
Eiwitten | 22,47 g |
Vetten | 22,06 g |
Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in niet te grote stukken en was ze. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar in weinig met zout; schep na 10 minuten de andijvie op de aardappelen.
Roerbak intussen het gehakt in een droge koekenpan rul en grijs.
Giet de aardappelen en andijvie af en stamp ze door elkaar. Meng het gehakt, de Mon Chou in stukjes en de uiensoeppoeder door de stamppot en breng het gerecht op smaak met peper.
Laatste reacties
Dit recept heb ik jaren geleden uit een tijdschrift gehaald en sindsdien maak ik het niet anders meer. Het is echt heerlijk. Zelfs mijn kinderen eten het graag`.
En gezien je aanbeveling neem ik dit recept graag van je mee. Lijkt me heerlijk Marianne. Groetjes, Petra
Deze stamppot ga ik gauw eens maken, echter met dit verschil dat ik geen andijvie gebruik, maar paksoi. Sinds ik paksoi heb leren kennen gebruik ik nooit meer andijvie. Paksoi gebruik ik rauw en blijft lekker knapperig. Het wordt ook nooit bruin. De combinatie met Mon Chou en uiensoeppoeder lijkt me heel erg lekker. Je hoort nog hoe het heeft gesmaakt. Groetjes, Hermien.