1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Camembert
  6. Taart met camembert en port

Taart met camembert en port

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2012

Ingrediënten 4 personen


1 eetl. boter
3 rode uien, in ringen
100 ml (glaasje) rode port
2 eetl. rietsuiker
zout en versgemalen peper
8 plakjes deeg voor hartige taart
1 eetl. bloem
1 klein camembertkaasje, in dikke plakken
20 g grof gehakte walnoten
4 takjes tijm
lage taartvorm



Taart met camembert en port
Taart met camembert en port
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de boter en fruit de uiringen op lage stand tot ze lichtbruin zijn. Voeg de port en suiker toe en laat al roerende inkoken tot de uien stroperig zijn. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en laat ondertussen het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in en bestuif met wat bloem. Bekleed de vorm met het deeg en druk alle naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de uien over de deegbodem en leg hierop de plakken camembert. Verdeel de walnoten en tijm erover en bak de taart in circa 20 minuten gaar en bruin.

Serveertip

Lekker met een groene salade met druiven en bleekselderij.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top