Hartige taart met prei, uien, ham en kaas voor de makkelijke

  • Europees,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2012
  • Hartige taart met prei, uien, ham en kaas voor de makkelijke

    Hartige taart met prei, uien, ham en kaas voor de makkelijke

    Hartige taart met prei, uien, ham en kaas voor de makkelijke

Uitstekend gerecht voor de zaterdag of ook inzetbaar voor lunch, brunch of een feestje. Ik heb het niet zelf bedacht maar is al jaren lang `in de familie` en altijd een succes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 plakjes diepvries bladerdeeg
3 middelgrote preien
2 grote uien
3 ons gekookte ham in blokjes gesneden
3 eieren
Scheut (kook) room
Tabasco
1 zakje oude geraspte kaas (ca. 125 gram)
Handje paneermeel
Gedroogde Provençaalse kruiden
Zout peper
Heel klein beetje roomboter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 533,76 kcal
Koolhydraten 29,82 g
Eiwitten 33,72 g
Vetten 29,18 g
Benodigdheden
Ronde ovenschaal
Oven

Voorbereiding

Laat de plakjes bladerdeeg minimaal en half uur ontdooien / drogen. Vet de ovenschaal in met een heel klein beetje roomboter. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg en duw de naden tussen de plakjes dicht. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (perforeer de bodem) en verdeel het paneermeel over de bodem. Maak de prei schoon en probeer het zand / grond af te borstelen. (zo min mogelijk in water wassen anders wordt de bodem te nat) en snij deze in ringen. Pel de uien en snij deze in halve ringen. Kluts de eieren en meng deze met de room, kruiden,paar druppels tabasco (trekt de smaak op), zout en peper naar smaak. Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bereidingswijze

Zet in een hoge koekenpan de uien met een beetje olijfolie aan zonder bruin te laten worden. Voeg de prei toe en bak deze even mee, voeg als laatste de ham toe en meng het geheel. Verdeel het mengsel gelijk matig in de taartvorm op het bladerdeeg. Schenk het eimengsel gelijkmatig in de vorm. Verdeel als laatste de geraspte kaas over het mengsel. Plaats de taartvorm direct in de oven en bak de taart in een klein half uur af tot hij mooi bruin is.

Bron

uit de familie

Serveertip

Lekker met witte wijn

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

MOtgaar avatar
MOtgaar 13-10-2020

Heerlijke taart en was binnen no time op. Ik heb hem gemaakt voor hapjes tijdens verjaardag.

RFB avatar
RFB 15-09-2016

Wat warm is is koud ook lekker, althans dat hoor ik wel eens zeggen.

Tweeling55 avatar
Tweeling55 25-03-2015

Dank je voor je reactie. Die oventemperaturen zijn neem ik aan gebaseerd op onder/boven warmte en niet op hete lucht. Lijkt me een heel lekkere hartige taart en heb het recept opgeslagen. Ik ga hem eens maken. Zou de taart ook koud lekker zijn?

RFB avatar
RFB 25-03-2015

Eerste 10 minuten op 200 gr. dan terugzetten naar 180 graden en nog 20 minuten en natuurlijk af en toe even kijken. Koken doe je in de keuken niet op bank!

Tweeling55 avatar
Tweeling55 26-12-2014

Was prettig geweest als je ook de ovenstand en temperatuur vermeld had waarop de taart gebakken moet worden.

tsfkar avatar
tsfkar 20-05-2014

Was heerlijk :-)

marie-france avatar
marie-france 18-05-2013

Ga ik ook eens proberen. Mijn man lust noch spek noch ham, dus ik ga gehakt gebruiken. Groetjes, Marijke

jettyjh avatar
jettyjh 18-05-2013

Ontzettend lekker. Ik heb alleen wel de hamblokjes voor spekreepjes vervangen. Geeft net wat meer smaak naar mijn idee. Ook de kinderen vonden het geweldig lekker.

Sudumer avatar
Sudumer 28-03-2013

Deze komt met de paasdagen bij mij op tafel!

mariatheresa avatar
mariatheresa 21-04-2012

lekkkkeeerrrrr bedankt! neem hem lekker mee

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

RFB avatar
RFB

Doorsturen

Home Recepten