1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Hartige taart prei
  6. Hartige taart met prei, uien, ham en kaas voor de makkelijke

Hartige taart met prei, uien, ham en kaas voor de makkelijke

  • Europees,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2012

Ingrediënten 4 personen


6 plakjes diepvries bladerdeeg
3 middelgrote preien
2 grote uien
3 ons gekookte ham in blokjes gesneden
3 eieren
Scheut (kook) room
Tabasco
1 zakje oude geraspte kaas (ca. 125 gram)
Handje paneermeel
Gedroogde Provençaalse kruiden
Zout peper
Heel klein beetje roomboter


Verder heb je nodig


Ronde ovenschaal
Oven


Hartige taart met prei, uien, ham en kaas voor de makkelijke
Hartige taart met prei, uien, ham en kaas voor de makkelijke
Hartige taart

taart van prei uien ham en kaas

taart van prei uien ham en kaas

Uitstekend gerecht voor de zaterdag of ook inzetbaar voor lunch, brunch of een feestje. Ik heb het niet zelf bedacht maar is al jaren lang `in de familie` en altijd een succes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de plakjes bladerdeeg minimaal en half uur ontdooien / drogen. Vet de ovenschaal in met een heel klein beetje roomboter. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg en duw de naden tussen de plakjes dicht. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (perforeer de bodem) en verdeel het paneermeel over de bodem. Maak de prei schoon en probeer het zand / grond af te borstelen. (zo min mogelijk in water wassen anders wordt de bodem te nat) en snij deze in ringen. Pel de uien en snij deze in halve ringen. Kluts de eieren en meng deze met de room, kruiden,paar druppels tabasco (trekt de smaak op), zout en peper naar smaak. Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bereidingswijze

Zet in een hoge koekenpan de uien met een beetje olijfolie aan zonder bruin te laten worden. Voeg de prei toe en bak deze even mee, voeg als laatste de ham toe en meng het geheel. Verdeel het mengsel gelijk matig in de taartvorm op het bladerdeeg. Schenk het eimengsel gelijkmatig in de vorm. Verdeel als laatste de geraspte kaas over het mengsel. Plaats de taartvorm direct in de oven en bak de taart in een klein half uur af tot hij mooi bruin is.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met witte wijn

Bron

Uit de familie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van RFB


Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van RFB
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top