Boursin Champignonpastasaus met pasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boursin met knoflookkruiden
250 cl Witte halfzoete wijn
Sugar snaps
Champignons
Kastanjechampignons
Rode ui en gewone ui
Cherrytomaten
Runderboullionblokje
Pijnboompitten
Pasta (verse uitkoelschap supermarkt)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijdt de ui, champignons en cherrytomaten. Bak de pijnboompitten kort in een pan zonder olie of boter.

Bereidingswijze

Zet een pan op het vuur met koud water voor de pasta. Bak in een hapjes/wokpan met een beetje olie eerst de champignons (kastanje en gewoon), voeg daarna de uitjes toe. Bak kort de sugar snaps mee. Voeg dan de helft van de wijn toe. Verkruimel hierin het boullionblokje. Laat het geheel even sudderen. Voeg daarna de rest van de wijn samen met de boursin toe. Laat het geheel 3 min sudderen, voeg dan de cherrytomaten toe en laat het nog 2 min zachtjes koken. Voeg kort voor het serveren de pijnboompitten toe en roer de saus goed. Kook de pasta in de voorgeschreven minuten gaar. Serveer de pasta en de saus apart.

Serveertip

Bij dit gerecht is een stukje stokbrood met bijvoorbeeld zelf gemaakte kruidenboter of tampenade een echte aanrader.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

petrabeeuwkes avatar
petrabeeuwkes 24-11-2012

Vanavond gemaakt , was echt verrassend lekker !!!! Bedankt , Gr. Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten