Varkenshaas met chili,Thaise basilicum en geroosterde kokos

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2012
  • Varkenshaas met chili,Thaise basilicum en geroosterde kokos

    Varkenshaas met chili,Thaise basilicum en geroosterde kokos

    Varkenshaas met chili,Thaise basilicum en geroosterde kokos

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

4-5 eetlepels geraspte verse kokos (of gedroogde als verse niet verkrijgbaar is)
600 g varkenshaas
2 eetlepels plantaardige olie
een stukje verse gember van 3 cm
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
4 verse rawit chilipepers
1 stengel citroengras, taai buitenblad verwijderd en de onderste 6 cm gekneusd
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels chilisaus
een flinke handvol Thaise basilicum

Tip
Gebruik verse koriander als je geen verse Thaise basilicum kunt vinden.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
plasticfolie, deegroller

Bereidingswijze

Verhit een wok of grote koekenpan voor. Roerbak de kokos op hoog vuur in de droge wok tot de kokos goudgeel is. Schep uit de wok en zet weg.

Leg de varkenshaas tussen 2 grote vellen plasticfolie en plet hem met een deegroller tot het vlees ca. 2 cm dik is. Snijd in heel dunne plakjes en bestrooi die met zeezout en zwarte peper.

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan tot de olie heet is. Schroei er de plakjes vlees in 2 tot 3 porties snel in dicht. Voeg zo nodig extra olie toe. Schep het vlees uit de wok en zet het weg.

Voeg de gember, knoflook, chilipepers en het citroengras toe en roerbak 1 minuut. Doe het varkensvlees terug in de wok en roerbak 1 minuut. Voeg de vissaus en chilisaus toe en roer goed. Laat nog 2 minuten sudderen, of tot het varkensvlees gaar is. Neem van het vuur en schep er de Thaise basilicum door.

Verdeel over vier kommen en dien op met rijst of noedels. Garneer met de geroosterde kokos.

Bron

kookboek...Roerbakken Nadia Arumugam

Serveertip

Gekookte rijst of noedels

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

evdk avatar
evdk 28-07-2021

heerlijk, volgende keer wat dikkere plakjes

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 16-02-2013

He Joyce, deze gaat in mijn kookboek Thaise gerechten. Ik zag hem toevallig langskomen en neem hem mee. Groetjes, Wilmie _O_

Thaal avatar
Thaal 15-02-2013

Zojuist gemaakt.. Ik heb er ketjap bij gedaan en Zou volgende keer helft van de kokos doen omdat het anders erg droog wordt, smaak is lekker en heb er wokgroenten erbij gemaakt voor de vitamientjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten