Lemon curd 1-2-3-4!

  • Engels, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-02-2012
  • Lemon curd 1-2-3-4!

    Lemon curd 1-2-3-4!

    Lemon curd 1-2-3-4!

Met dit recept van The Guardian heb ik al heel wat keren heerlijke lemon curd gemaakt. Door het ezelsbruggetje voor de hoeveelheden hoef ik nooit meer na te kijken hoeveel van alles er ook al weer in moet.

Deel dit recept

Ingrediënten
-1 ons roomboter
-2 ons suiker
-3 eieren plus 1 eidooier
-4 biologische citroenen (gewassen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rasp
Garde
Au-bain-marie pan (of een pan plus kom die daar goed inpast; de onderkant van de kom mag het kokende water niet raken)

Voorbereiding

Rasp de citroenen en pers ze uit
Snijd de boter in blokjes
Breng water aan de kook in een (au-bain marie) pan.

Bereidingswijze

Doe citroensap en -rasp, suiker en boter in een kom en verwarm dit au-bain marie tot de suiker gesmolten is. Kluts van tijd tot tijd met de garde.
Klop in een andere kom de eieren en dooier luchtig door met de garde, roer ze dan al kloppend door het citroen-boter-suikermengsel en laat dit circa 10 minuten opstaan (regelmatig klutsen!) tot het mengsel dik en custard-achtig is. Haal de kom van het vuur en laat de lemon curd tot lauw afkoelen (af en toe roeren). Giet over in gesteriliseerde jampotjes met schroefdeksel.
Blijft ongeveer 4 weken goed in de koelkast (maar bij ons is het altijd veel eerder op).

Bron

The Guardian

Serveertip

Bij scones!
Maar ook heerlijk op of in (cup)cakes.
Kijk ook eens bij de recepten van Alidada die uitlegt hoe je lemon curd in de magnetron kunt maken:
http://www.smulweb.nl/recepten/1103878/Lemon-curd-makkelijk-magnetron-recept




.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

buonaforchetta avatar
buonaforchetta 25-06-2013

Iets meer dan de helft van het beslag in de vormpjes doen, theelepeltje lemoncurd in het midden mikken, dan de rest van het beslag erover heen. Of al het beslag in de vormpjes doen, een holletje maken met een theelepeltje en daar de lemoncurd in, dan blijft het een beetje zichtbaar bovenop. Kan ook met jam! (bijvoorbeeld aardbeien-rabarber).

orphan avatar
orphan 25-06-2013

Hoi hoi, dank je wel voor je reactie. Ik ben erg benieuwd. Ik laat je weten als ik het gemaakt heb. En die lemon-curd vulling in cupcakes waar je het over had... Meng je dat dan door je beslag of bewerk je dat later in de cupcakes?

buonaforchetta avatar
buonaforchetta 25-06-2013

Hoi Smulfrummie, hiermee maak je ongeveer 3-4 jampotjes. Het is handig om ook 1-2 kleinere potjes paraat te hebben (gesteriliseerd). Als je het laatste beetje uit de pan in een potje moet gieten en het is niet genoeg voor een stndaard pot, dan kun je een kleintje nemen. Ik maak zelf ook altijd wat kleine potjes van circa 100 ml want het is altijd een hit dus leuk om weg te geven. Wat hier ook altijd een topper is: cupcakes met lemoncurdvulling. Veel succes en ik hoop dat het je goed smaakt!

orphan avatar
orphan 14-06-2013

Ik wil dit toch ook eens gaan proberen te maken, lijkt me heerlijk. Alleen voor hoeveel potjes is dit recept ongeveer, uitgaande van de standaard jampotten? Alvast bedankt!! Groetjes Smulfrummie :)

zomernacht avatar
zomernacht 08-02-2013

Geef eerlijk toe dat ik altijd een potje uit de supermarkt haal en ga `m nu eens zelf maken. Dank je wel voor het recept en staat in mijn kookboek. lieve groetjes Edith.

alidada avatar
alidada 16-02-2012

Ik heb het gelijk meegenomen, het is minder bewerkelijk dan het recept wat ik had van vroeger en als ik even tijd over heb dan maak ik deze ook een keer. [br] Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten