Pittige wortel-bonensoep
- Voorgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
• 2 el olie• 2 uien, gesnipperd
• 450 g winterwortel, in blokjes
• 2 tl gember, geraspt
• 2 el korma currypasta
• 1 l groentebouillon (of 1 liter water met 1-2 bouillonblokjes)
• 200 ml kokosmelk
• sap van 1/2 limoen
• blik cannellinibonen of reuzenbonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
• 1 el komijnzaad
Benodigdheden
Staafmixer
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui 5 minuten op middelhoog tot laag vuur. Voeg de wortel en gember toe en bak nog 1 minuut mee.
Roer de currypasta erdoor en bak 30 seconden mee. Giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de wortelen bijna gaar zijn. Rooster het komijnzaad ondertussen in een droge koekenpan.
Voeg de kokosmelk, het limoensap en de bonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Proef of de soep op smaak is. Voeg eventueel extra limoensap, zout of peper toe. Serveer de soep en bestrooi met wat geroosterd komijnzaad.
Bron
Maaike van Kessel
Serveertip
Lekker met naan