Gemakkelijke Thaise kokos curry kip

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2012
  • Gemakkelijke Thaise kokos curry kip

    Gemakkelijke Thaise kokos curry kip

    Gemakkelijke Thaise kokos curry kip

  • Gemakkelijke Thaise kokos curry kip

    Gemakkelijke Thaise kokos curry kip

    Gemakkelijke Thaise kokos curry kip

Deze heerlijke Thaise kokos curry kip is snel en gemakkelijk te maken omdat het citroengras is vervangen door limoensap.
Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten - dit is gewoon omdat ik er de voorkeur aan geef om de currypasta zelf te maken in plaats van in de winkel te kopen, waardoor je een frissere en perfectere smaak krijgt. Wanneer je toch een gekochte currypasta toe wilt voegen kun je het beste de gele currypasta gebruiken.
Dit recept bevat aardappelen, een veelgebruikt ingrediënt in de Thaise straat curries,
maar ook andere groenten kunnen worden toegevoegd zoals courgette en sperziebonen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ongeveer 1 kg drumsticks of kippenbouten
1 pakje kokosmelk
50 ml kippenbouillon
2 middelgrote aardappelen in stukjes
1/2 tl gemalen komijn (djintan)
2 kaffir lime bladeren of 2 tl limoenrasp
2 tomaten in stukjes
2 el droge geraspte kokos
handvol verse basilicum
2 el olie

Currypasta:
1 gesnipperde ui
4-5 teentjes knoflook
1 stukje gember van ca 3 cm
1 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl komijn
1-2 verse rode pepers, fijngehakt
1/2 tl witte of zwarte peper
3 el limoensap (of citroensap)
3 el vissaus
2 el ketchup
1 el bruine suiker
1 tl trassi
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de currypasta in je Keukenmachine of blender. Voeg 3-4 el kokosmelk toe en mix de ingrediënten tot een geurige Thaise pasta.
Verhit een wok of diepe koekenpan op middelhoog vuur. Doe de olie erin en voeg de currypasta toe. Roerbak 1 minuut zodat de geur vrijkomt en voeg de stukken kip toe. Draai de delen een keer om en voeg dan de bouillon en de resterende kokosmelk toe.
Voeg ook de aardappelen, limeblaadjes en komijn toe. Roer en breng aan de kook. Dek af en zet het vuur laag en laat 15 minuten zacht sudderen. Roer af en toe.
Roer de tomatenstukjes eronder en laat nog eens 15 minuten garen. Terwijl de curry verder gaart kun je de garnering klaar maken. Doe de geraspte kokos in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Roer tot kokos licht goudbruin is. Doe de kokos in een schaal en laat afkoelen.
Haal de kip en aardappels als ze gaar zijn van het vuur. Voeg 3/4 van de geroosterde kokos toe en roer die eronder. Voeg eventueel naar smaak nog wat vissaus toe.
Verdeel de curry over de borden, bestrooi met de resterende kokos en bestrooi verder met de basilicum. Serveer met gestoomde jasmijn rijst.

Bron

About.com

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 27-11-2016

Je recept in mijn Thaise kookboek gezet. Zelfgemaakte curry is veel lekkerder . Groet Ria

jorimdenhertog avatar
jorimdenhertog 25-05-2016

Heerlijk recept! Vooral de aardappels smaken heerlijk en de kippetjes zijn supergaar!

carolientje61 avatar
carolientje61 05-06-2015

Het ziet er heerlijk uit dus ik neem het recept mee. Ben benieuwd :)

kite_runner avatar
kite_runner 11-03-2015

Is deze curry erg pittig?

ArualB avatar
ArualB 09-03-2015

Lijkt me heerlijk, neem ik mee. Dank je wel.

Berendina6 avatar
Berendina6 09-03-2015

Kun je de currypasta in vriezen zou makkelijk zijn dan kan je lekker veel maken. Dineke

Frans176 avatar
Frans176 03-03-2015

Dit recept heb ik vandaag gemaakt. Het is geweldig smakelijk! Vooral ook dank zij de frisse, vers gemaakte, currypasta. Echt beter dan de fabriekspasta's. Dank aan de 'plaatser', Martien22. Het recept zit nu in mijn map 'Beproefde recepten' voor nóg eens....

jessic avatar
jessic 30-03-2013

Lijkt me heerlijk, dank je wel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten