Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Gemakkelijke Thaise kokos curry kip

Gemakkelijke Thaise kokos curry kip

Door: martien22

  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2012

Ingrediënten 4 personen


Ongeveer 1 kg drumsticks of kippenbouten
1 pakje kokosmelk
50 ml kippenbouillon
2 middelgrote aardappelen in stukjes
1/2 tl gemalen komijn (djintan)
2 kaffir lime bladeren of 2 tl limoenrasp
2 tomaten in stukjes
2 el droge geraspte kokos
handvol verse basilicum
2 el olie

Currypasta:
1 gesnipperde ui
4-5 teentjes knoflook
1 stukje gember van ca 3 cm
1 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl komijn
1-2 verse rode pepers, fijngehakt
1/2 tl witte of zwarte peper
3 el limoensap (of citroensap)
3 el vissaus
2 el ketchup
1 el bruine suiker
1 tl trassi



Deze heerlijke Thaise kokos curry kip is snel en gemakkelijk te maken omdat het citroengras is vervangen door limoensap.
Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten - dit is gewoon omdat ik er de voorkeur aan geef om de currypasta zelf te maken in plaats van in de winkel te kopen, waardoor je een frissere en perfectere smaak krijgt. Wanneer je toch een gekochte currypasta toe wilt voegen kun je het beste de gele currypasta gebruiken.
Dit recept bevat aardappelen, een veelgebruikt ingrediënt in de Thaise straat curries,
maar ook andere groenten kunnen worden toegevoegd zoals courgette en sperziebonen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de currypasta in je Keukenmachine of blender. Voeg 3-4 el kokosmelk toe en mix de ingrediënten tot een geurige Thaise pasta.
Verhit een wok of diepe koekenpan op middelhoog vuur. Doe de olie erin en voeg de currypasta toe. Roerbak 1 minuut zodat de geur vrijkomt en voeg de stukken kip toe. Draai de delen een keer om en voeg dan de bouillon en de resterende kokosmelk toe.
Voeg ook de aardappelen, limeblaadjes en komijn toe. Roer en breng aan de kook. Dek af en zet het vuur laag en laat 15 minuten zacht sudderen. Roer af en toe.
Roer de tomatenstukjes eronder en laat nog eens 15 minuten garen. Terwijl de curry verder gaart kun je de garnering klaar maken. Doe de geraspte kokos in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Roer tot kokos licht goudbruin is. Doe de kokos in een schaal en laat afkoelen.
Haal de kip en aardappels als ze gaar zijn van het vuur. Voeg 3/4 van de geroosterde kokos toe en roer die eronder. Voeg eventueel naar smaak nog wat vissaus toe.
Verdeel de curry over de borden, bestrooi met de resterende kokos en bestrooi verder met de basilicum. Serveer met gestoomde jasmijn rijst.

Tags, , ,

Bron

About.com



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martien22
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top