Zalige ovenschotel met doperwtjes en zalm

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-02-2012
  • Zalige ovenschotel met doperwtjes en zalm

    Zalige ovenschotel met doperwtjes en zalm

    Zalige ovenschotel met doperwtjes en zalm

  • Zalige ovenschotel met doperwtjes en zalm

    Zalige ovenschotel met doperwtjes en zalm

    Zalige ovenschotel met doperwtjes en zalm

Van alles had ik over:
3 gekookte aardappelen, paar champignons, stukje verse zalm, wat gerookte zalm, 1/2 pakje slagroom. Wat doe je ermee. En toen kwam ik tot dit overheerlijke gerecht. We hebben echt gesmuld. En als ik niet vastleg op Smulweb vergeet ik het.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 eetlepel balsamico-azijn
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
plm. 75 gram champignons
2 eetlepels zonnebloemolie
potje doperwten (uitlekgewicht 230 gram) of doperwten uit de diepvries (nog lekkerder!)
plm. 100 gram verse zalm
plm. 100 gram gerookte zalm
3 (koude) gekookte aardappelen
100 ml slagroom
2 eetlepels gehakte dille (uit diepvries)
10 gram boter
peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
rasp
koekenpan

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Laat de doperwten uitlekken en spoel ze af of bij doperwten uit de diepvries deze even voorkoken.
Rasp de gekookte aardappelen op de grove rasp.
Snij de zalm in niet te kleine stukken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook glazig.Doe de champignons erbij en bak deze even mee. Dan de doperwten erbij en alles goed door elkaar roeren. Wat kruiden met peper en zout.
Onderin ovenschaal 1 eetlepel balsamico-azijn verdelen.
Verdeel hierover de doperwtenmassa. Dan volgt het mengsel van verse en gerookte zalm (wat kruiden met peper en zout). Hierover de geraspte aardappel (rösti!).
Meng de dille met de slagroom en verdeel dit over de rösti.
Hier en daar een klontje boter en dan plm. 20 - 30 minuten in het midden van de oven een goudbruine kleur laten krijgen.

Serveertip

Super lekker!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 10-07-2015

Lijkt me heerlijk Petra, meegenomen hoor. Dank je wel.

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 14-02-2012

lekker hoor, zo`n kliekje. Ik ga er denk eens maar voor zorgen dat ik deze ingredienten per ongeluk over heb.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten