5 soorten uientaart met spek en oude kaas

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.

In de middeleeuwen werd de warme maaltijd tussen de middag geserveerd zodat s`middags het vaak lichamelijk zware werk weer opgepakt kon worden. Daarom is deze hartige taart het perfecte hoofdgerecht en hij is zowel warm als koud lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 7 plakjes roomboterbladerdeeg
* 150 gr mager gerookt spek
* 1 prei in ringen
* 2 rode uien in ringen
* 1 zoete ui in halve ringen
* 2-3 tenen knoflook fijngesneden
* 25 gr boter
* 25 gr bloem
* 1.5 dl warme kippenbouillon
* 1 dl witte wijn
* 2 eieren
* 150 gr geraspte old amsterdam
* 3 eetl verse bieslook fijngeknipt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
quichevorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg, druk de plakjes goed vast en snijd eventueel de randen bij. Prik de bodem in met een vork, Leg er een royaal stuk bakpapier op en vul met blinde vulling. Bak de bodem 10 min voor. Bak in een hapjespan het spek in 5 min uit. Voeg de prei, uien en knoflook toe en roerbak dit alles ongeveer 5 min. Smelt in een steelpan de boter, voeg de bloem toe en roer goed. Schenk er 1 dl bouillon bij en roer krachtig met een houten lepel. Voeg al roerend de rest van de bouillon en de wijn toe tot je een gladde saus hebt. Neem de pan van het vuur en klop de eieren door de saus. Roer 100 gr kaas en de bieslook erdoor. Neem de quichevorm uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200 graden. Verwijder de blinde vulling. Schep het uienmengsel in de vorm en schenk de saus over de vulling. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de taart in 20 min goudbruin. Dek hem af met aluminiumfolie en bak hem in nog eens 15 min gaar

Bron

tip culinair april 2006

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Krientjes avatar
Krientjes

Doorsturen

Home Recepten