Bladerdeeg hapjes met ham vulling

  • Multi-cultureel, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2012
  • Bladerdeeg hapjes met ham vulling

    Bladerdeeg hapjes met ham vulling

    Bladerdeeg hapjes met ham vulling

  • Bladerdeeg hapjes met ham vulling

    Bladerdeeg hapjes met ham vulling

    Bladerdeeg hapjes met ham vulling

  • Bladerdeeg hapjes met ham vulling

    Bladerdeeg hapjes met ham vulling

    Bladerdeeg hapjes met ham vulling

  • Bladerdeeg hapjes met ham vulling

    Bladerdeeg hapjes met ham vulling

    Bladerdeeg hapjes met ham vulling

  • Bladerdeeg hapjes met ham vulling

    Bladerdeeg hapjes met ham vulling

    Bladerdeeg hapjes met ham vulling

  • Bladerdeeg hapjes met ham vulling

    Bladerdeeg hapjes met ham vulling

    Bladerdeeg hapjes met ham vulling

Een heerlijk borrelhapje waar je blijft van pakken!
(Ingrediënten voor 18 hapjes)

Deel dit recept

Ingrediënten
bladerdeeg uit de diepvries van supermarkt
1 eigeel vermengd met iets melk

VOOR VULLING:
225 g ham uit blik, in keukenmachine gemalen (zo glad als room paté)
100 g soezenbeslag (klik op deze link om recept te lezen)
zwarte peper (pittig op smaak gemaakt)
1 e peterselie, fijn
1 e mosterd
1/2 e citroensap
mespunt nootmuskaat

Meng alle ingrediënten voor vulling goed door elkaar. Als het te stijf worden, kan jij nog wat water erdoor mengen tot dit spuit baar worden.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Laat bladerdeeg lapjes ontdooien en leg lapjes tegen elkaar op een licht ingevette bakplaat die besprenkel is met water. (zien foto`s)
2. Spuit met een spuitzak, voorzien van een grote gladde spuit, het ham mengsel, tot een baan over bladerdeeg lapjes.
3. Strijk met een kwastje de bladerdeeg onder ham mengsel in met los geklopt ei.
4. Vouw de bovenste helft van bladerdeeg over vulling en druk goed vast op onderste helft.
5. Strijk met kwastje de reep(en) 2 x dun in met los geklopt ei.
6. Snijd elk bladerdeeg lapje met klam mes in 3 delen en snijd de vulling tussen lapjes ook door.
7. Laat repen voor 15 min. rusten.
8. Bak de ham hapjes af in een oven van 220*C voor 20 - 25 min.
9. Snijd weer even de vulling tussen de lapjes door en serveer warm op een serveerschaal.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Warm smaken ze het lekkerst, maar ze kunnen ook koud gegeten worden.
Deze hapjes kan ook ingevroren worden. Volg dan bereidingswijze tot voor stap vijf. Erna ontdooi jij de hapjes en volg verder de bereidingswijze zoals aangegeven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ineke502 avatar
ineke502 04-01-2013

hallo, heb die hapjes met oud en nieuw gemaakt en ze waren verukkelijk.

wijmeren avatar
wijmeren 02-11-2012

Hallo, binnenkort ga ik ze maken voor een verjaardag. lijkt me lekker.

ArualB avatar
ArualB 04-04-2012

Deze ga ik zeker een s proberen! Groetjes, Laura

deonart avatar
deonart 19-02-2012

Bedankt voor jou foto bij deze hapjes. Jaaa, ze zijn echt super lekker en moeilijk is het om ervan af te blijven ^O^ Bedankt voor jou leuke reactie en en foto! Deon

alidada avatar
alidada 19-02-2012

Hallo Deon, vandaag je bladerdeeghapjes gemaakt, ze waren heerlijk! Ik koop nooit ham in blik dus daar keek ik even vreemd van op maar ik heb je recept op de voet gevolgd en het klopt als een bus. Ik had geen bladerdeeglapjes meer van 10x 10 maar een grotere lap van 40x 35 cm. (gekocht bij AH) Helaas had ik het bladerdeeg te zacht laten worden dus zien de hapjes er niet zo mooi uit als bij jou en qua maat vrij ongelijk maar de smaak was super. Mijn jongste zou met man en kinderen "even aan komen waaien" en aangezien ik gisteravond wist hoe laat ongeveer, heb ik ze vandaag gemaakt en net toen ze binnenstapten waren de hapjes klaar! Er is geen kruimel meer over want ze vlogen weg. Ik heb er een foto van gemaakt en zal hem bij je recept zetten. Dank je wel voor dit lekkere recept. Groetjes, Louise

deonart avatar
deonart 17-02-2012

Louise dit zijn 2 rijen van 3 blaadjes [u]naast[/u] elkaar zonder dat ze overlappen. Misschien zien jij 2 blaadjes op elkaar door de weerkaatsing van de aluminiumfolie? [br] Het klopt dat er 2 rijen vulling per baan is gespoten. Maar eigenlijk is 1 rij vulling beter en sneller. Ik kon mijn grote gladde spuitmond niet zo snel vinden dan maar een middelslag spuit mond. :?

alidada avatar
alidada 17-02-2012

Deon, even een vraagje. Op de foto waar het hammengsel op staat LIJKT het net of er twee blaadjes bladerdeeg op elkaar liggen maar dat lees ik niet in je recept. En ik zie ook twee banen ham-mengsel liggen maar dat lees ik ook niet in je recept. Ik wil het graag een keer maken vandaar mijn vraag. Groetjes, Louise

pmallegrom avatar
pmallegrom 17-02-2012

Jij blijft toch ook altijd verrassen met leuke recepten. Ik bewonder je creativiteit!

alidada avatar
alidada 15-02-2012

Hallo Deon, wat een leuk Valentijn bericht en dan nog als extra zo`n lekker recept!Goed en duidelijk beschreven met de mooi foto`s erbij. Ik neem het gelijk mee. [br] Groetjes, Louise

misspiggie avatar
misspiggie 15-02-2012

Ha Deon, wat een gezellig en lekker bericht in mijn gastenboek. Maakt mijn dag weer goed. Dank je, ik ga je hapjes zeker uitproberen. groet Jeannette

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten