1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Bladerdeeg hapjes met ham vulling

Bladerdeeg hapjes met ham vulling

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2012

Ingrediënten


Bladerdeeg uit de diepvries van supermarkt
1 eigeel vermengd met iets melk

VOOR VULLING:
225 g ham uit blik, in keukenmachine gemalen (zo glad als room paté)
100 g soezenbeslag (klik op deze link om recept te lezen)
zwarte peper (pittig op smaak gemaakt)
1 e peterselie, fijn
1 e mosterd
1/2 e citroensap
mespunt nootmuskaat

Meng alle ingrediënten voor vulling goed door elkaar. Als het te stijf worden, kan jij nog wat water erdoor mengen tot dit spuit baar worden.


Bladerdeeg hapjes met ham vulling
Bladerdeeg hapjes met ham vulling
Bladerdeeg hapjes met ham vulling
Bladerdeeg hapjes met ham vulling
Bladerdeeg hapjes met ham vulling
Bladerdeeg hapjes met ham vulling
Bladerdeeg hapjes met ham vulling
Bladerdeeg hapjes met ham vulling
Bladerdeeg hapjes met ham vulling

Ze waren heerlijk Deon. Gr. Louise

Ze waren heerlijk Deon. Gr. Louise
Bladerdeeg hapjes met ham vulling
Bladerdeeg hapjes met ham vulling

Een heerlijk borrelhapje waar je blijft van pakken!
(Ingrediënten voor 18 hapjes)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Laat bladerdeeg lapjes ontdooien en leg lapjes tegen elkaar op een licht ingevette bakplaat die besprenkel is met water. (zien foto`s)
2. Spuit met een spuitzak, voorzien van een grote gladde spuit, het ham mengsel, tot een baan over bladerdeeg lapjes.
3. Strijk met een kwastje de bladerdeeg onder ham mengsel in met los geklopt ei.
4. Vouw de bovenste helft van bladerdeeg over vulling en druk goed vast op onderste helft.
5. Strijk met kwastje de reep(en) 2 x dun in met los geklopt ei.
6. Snijd elk bladerdeeg lapje met klam mes in 3 delen en snijd de vulling tussen lapjes ook door.
7. Laat repen voor 15 min. rusten.
8. Bak de ham hapjes af in een oven van 220*C voor 20 - 25 min.
9. Snijd weer even de vulling tussen de lapjes door en serveer warm op een serveerschaal.

Serveertip

Warm smaken ze het lekkerst, maar ze kunnen ook koud gegeten worden.
Deze hapjes kan ook ingevroren worden. Volg dan bereidingswijze tot voor stap vijf. Erna ontdooi jij de hapjes en volg verder de bereidingswijze zoals aangegeven.

Bron

Proeven en experimenteren



Deel dit recept

Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top