Rundvleescurry massaman.

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Rundvleescurry massaman.

    Rundvleescurry massaman.

    Rundvleescurry massaman.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
250 g pandanrijst
2 aardappelen vastkokend
3 el rijstolie
300 g biefstuk, in blokjes van 1.5 cm
3 cm verse gember, geschild
2 sjalotten, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 pakje curry pasta massaman
1 pakje kokosmelk (200 ml)
1 kaneelstokje
2 el vissaus
1 el suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 1/2 cm en kook in 10 min. beetgaar. 2. Verhit ondertussen 2 el rijstolie in een wok en roerbak het vlees in 2 min. rondom bruin. Neem uit de wok. 3. Rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, sjalot en knoflook 1 min. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 min. Voeg de aardappel, biefstuk, kokosmelk en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de vissaus en suiker. Serveer met de rijst. Lekker met geroerbakte paksoi en cashewnoten.

Bron

Allerhande nr2 2012

Serveertip

Lekker met basmatirijst.En eventueel met papadums

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Joyce1956 avatar

Doorsturen

Home Recepten