Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Romige wortelcurry

Romige wortelcurry

Door: defrens

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-02-2012

Ingrediënten 4 personen


1 el wokolie;
2 uien in partjes;
750 g winterpeen in stukken;
1.5 el kerriepoeder;
1 groentebouillontablet;
200 ml kokosmelk;
1 limoen uitgeperst;
150 g cashewnoten grof gehakt;
4 takjes koriander of peterselie grof gehakt.


Romige wortelcurry
Romige wortelcurry

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een Hapjespan en roerbak hierin de ui 3 min. Voeg de winterpeen toe en bak deze 2 min. mee. Schep het kerriepoeder erdoor en verkruimel het bouillontablet erboven.
Voeg vervolgens 250 ml heet water toe en roer de kokosmelk erdoor. Breng het geheel aan de kook, temper het vuur en laat de curry, met het deksel op de pan, 20 min. zachtjes laten pruttelen. Laat, als de saus nog wat dun is, het gerecht nog even zonder deksel koken.
Voeg limoensap naar smaak toe en schep de cashewnoten en koriander of peterselie erdoor.
Verdeel de curry over 4 kommen of diepe borden.

Serveertip

Lekker met rijst.

Bron

Jumbo magazine



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top