Fragolino (ook) voor Valentijn

  • Italiaans,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 10-02-2012
  • Fragolino (ook) voor Valentijn

    Fragolino (ook) voor Valentijn

    Fragolino (ook) voor Valentijn

Fragolino is een heerlijke drank voor de zomer, als de aardbeien op hun top zijn. Met zijn rozerode kleur, zoetfrisse smaak en feestelijke bubbeltjes is het ook een heel geschikt aperitief op Valentijnsdag.... Aardbeien liggen nu volop in de winkel!
Dit recept is oorspronkelijk voor 6 glazen. Je kunt de hoeveelheid aanpassen of je kunt een deel van de saus invriezen (tip: ijsblokjes van maken, en doe dan zo`n blokje in een glaasje prosecco!)

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gr rijpe maar stevige aardbeien + 6 extra
2 eetlepels rietsuiker
1 theelepel citroensap
1 fles droge mousserende witte wijn (bijvoorbeeld spumante, prosecco, cava)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Groentezeef (als je die niet hebt: bolzeef en houten lepel).

Bereidingswijze

Houd 6 mooie aardbeien apart. Maak de overige aardbeien (300 gram) schoon en snijd ze in stukjes. Vermeng ze in een kommetje met de suiker en het citroensap. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast. Zeef ze dan in de groentenmolen (fijnste zeefje) zodat er geen pitjes meer inzitten. Zet de aardbeiensaus en de fles wijn tot gebruik in de koelkast.

Bron

La Vialla

Serveertip

Schenk in een mooie karaf de koude aardbeiensaus. Houd de karaf schuin en voeg voorzichtig de koude spumante toe. Let op, dit gaat behoorlijk schuimen. Roer het even kort door en serveer onmiddellijk in champagneflutes. Zet op de rand van elk glas een ingesneden aardbei.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten