kipsalon met een frisse salade.

  • Wereld, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • kipsalon met een frisse salade.

    Kipsalon met een frisse salade.

    Kipsalon met een frisse salade.

Een heerlijke en snel te bereiden maaltijd die bij iedereen in de smaak valt. Een variant op de bij vele bekende kapsalon.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de kip:

750 gram kipfilet
Kruidenmix voor shoarma
Gemalen komijn
Paprikapoeder
Knoflookpoeder

Voor de salade:
1 krop ijsbergsla
2 uien
komkommer
tomaten
augurken
oregano

Friet

Strooikaas

turkse knoflooksaus
sambalsaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok
Oven
frietpan/friettent

Voorbereiding

Voor de kip:

Snijd de kipfilet in kleine stukken.
kruid de kipfilet met:
3 of 4 eetlepels kruidemix voor shoarma
1 eetlepelgemalen komijn
1/2 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder

Laat dit even in de kip trekken

Snijd de ijsbergsla fijn.
snijd de komkommer in plakken/stukjes.
snijd de tomaat in plakken/stukjes
snijd de augurk in plakken/stukjes
snijd de ui in grove stukjes.

Bereidingswijze

Bak de stukjes kipfilet in de pan.

daarna:

bak/haal de friet (voor 4 personen)

verdeel de friet over 4 borden

verdeel hierover de kipfilet.

spuit nu wat knoflooksaus en een beetje sambalsaus over de kip en friet.

bestrooi het geheel met strooikaas en plaats onder de gril in de oven totdat de kaas is gesmolten.

haal uit de oven en verdeel de salade over het geheel.

eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Tim1990 avatar

Doorsturen

Home Recepten