kipsalon met een frisse salade.
- Wereld, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
Een heerlijke en snel te bereiden maaltijd die bij iedereen in de smaak valt. Een variant op de bij vele bekende kapsalon.
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de kip:750 gram kipfilet
Kruidenmix voor shoarma
Gemalen komijn
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
Voor de salade:
1 krop ijsbergsla
2 uien
komkommer
tomaten
augurken
oregano
Friet
Strooikaas
turkse knoflooksaus
sambalsaus
Benodigdheden
WokOven
frietpan/friettent
Voorbereiding
Voor de kip:
Snijd de kipfilet in kleine stukken.
kruid de kipfilet met:
3 of 4 eetlepels kruidemix voor shoarma
1 eetlepelgemalen komijn
1/2 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
Laat dit even in de kip trekken
Snijd de ijsbergsla fijn.
snijd de komkommer in plakken/stukjes.
snijd de tomaat in plakken/stukjes
snijd de augurk in plakken/stukjes
snijd de ui in grove stukjes.
Bereidingswijze
Bak de stukjes kipfilet in de pan.
daarna:
bak/haal de friet (voor 4 personen)
verdeel de friet over 4 borden
verdeel hierover de kipfilet.
spuit nu wat knoflooksaus en een beetje sambalsaus over de kip en friet.
bestrooi het geheel met strooikaas en plaats onder de gril in de oven totdat de kaas is gesmolten.
haal uit de oven en verdeel de salade over het geheel.
eet smakelijk