ovenschotel met zuurkool

  • Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2012
  • ovenschotel met zuurkool

    Ovenschotel met zuurkool

    Ovenschotel met zuurkool

Dit is onze favoriete ovenschotel met zuurkool.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1-1,5 kilo aardappelen,
± 400 g rundergehakt,
1 ui,
teen knoflook,
blikje tomatenpuree,
oregano,
(wijn)zuurkool,
rozijnen of ananas (zelf doe ik er altijd ananas door),
geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pureestamper, pannen, ovenschaal

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, schil de ui en snipper deze en maak het teentje knoflook schoon en pers deze of snijd ze hele kleine stukjes. Als je ananas gebruikt snijd deze dan in stukjes.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar en maak er met boter en melk een puree van. Bak het gehakt rul samen met de ui, knoflook, tomatenpuree en oregano. Meng de zuurkool met de rozijnen/ananas. Doe vervolgens een laag (de helft) aardappelpuree in de ovenschaal, daaroverheen het gehaktmengsel, dan de zuurkool en dan de rest van de aardappelpuree. Bestrooi de zuurkoolschotel met geraspte kaas en zet deze 45 min in een voorverwarmde oven van 175°C. Eet smakelijk

Bron

Volgens mij uit de libelle

Laatste reacties

hermien_kg avatar
hermien_kg 28-05-2015

Hoi, ik zet je recept in mijn kookboek. Met dit weer word je hier vast wel vrolijk van! Groetjes, Hermien

meeuw405 avatar
meeuw405 27-02-2012

Hallo,ik heb de schotel gemaakt maar ik had geen tomatenpuree in huis,dus heb ik rode pesto gebruikt. Wat ook heerlijk was.Smulgroet Els

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten