1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Rundvlees in rose-bier

Rundvlees in rose-bier

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2012

Ingrediënten 2 personen


Olie, paar eetlepels
ong 1 pnd rundstoofvlees in grove stukken, bv riblappen
4 grote ui, in dunne ringen, 2 winterwortels in plakjes
2 eetl bloem
1 flesje bier rosé
250 ml runderbouillon van blokje
1 bosje verse groene kruiden als: rozemarijn, thijm, salie.
twee laurierblaadjes
zout en peper


Verder heb je nodig


Crockpot, braadpan

Rundvlees in rose-bier
Rundvlees in rose-bier
Rundvlees in rose-bier
Rundvlees in rose-bier
Rundvlees in rose-bier
Rundvlees in rose-bier

Een variant op het recept van Louise. Met in plaats van donker bier, rose-bier wat een vleugje fruit toevoegt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Neem een braadpan. Doe er wat olie in. Verwarm de olie. Bak de uien en de wortels. Blus ze af met bier. Doe de ui, wortel, de groene kruiden plus laurierblad met het bier op de bodem van de crockpot. Rol het met zout en peper bestrooide vlees door de bloem. Schroei het dicht in de olie, in de schoongemaakte braadpan.

Bereidingswijze

Leg het vlees op de ui en wortel in de slowcooker. Doe eventueel in de pan de bouillon. Tot alles 3/4 onderstaat. Stoof op stand high voor een uur en daarna op low. Het kan 4 tot 5 uur stoven voor een boterzacht resultaat. Verwijder de takjes van de groene kruiden en het laurierblad. Maak de saus af met creme fraiche of soja cuisine voor het opdienen.

Bron

Een variant op Louise`s recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annieov


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annieov
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top