Barley Broth, Scotch Broth

  • Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-05-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
900 gram vlees uit de nek van een lam of schaap, waarbij het vet weggesneden is (je kunt dit makkelijk krijgen bij een Islamitische slagerij), 1 grote ui, in ringen gesneden, 3 a 4 in blokjes gesneden knolrapen (knolselderij kan ook), 75 gram gepelde gerst of gort, het witte gedeelte van 2 grote speren prei, 125 gram verse erwten (geen diepvries), 75 gram droge split-erwten. 1 kleine witte kool, aan stukken gesneden. 3 middel-grote wortelen, geraspt of in blokjes gesneden, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2.5 liter water, zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de gedroogde erwten (niet langer dan 3 uur). Snij het vlees aan stukken, en doe het in een grote braadpan met het water. Breng dit aan de kook en schep het schuim eraf. Kruid het naar smaak. Voeg dan de geweekte erwten toe aan deze "pot Barley". Laat dit 20 tot 30 minuten zachtjes koken. Voeg dan de knolraap, de wortelen, de ui en de prei toe, en breng het weer aan het koken. Laat het dan afgedekt ongeveer 90 minuten sudderen totdat het vlees zacht geworden is. Doe dan de kool en de verse erwten erbij en laat het dan nog maximaal 20 a 30 minuten sudderen. Proef een paar minuten voor het serveren of er nog bijgekruid moet worden, en voeg ook de peterselie toe. Serveer de soep met een moot lamsvlees per persoon. Sommige koks serveren de "broth" eerst, en serveren het vlees achteraf met een kappertjes-saus. De groenten kunnen aan het seizoen aangepast worden. Wanneer er bief gebruikt wordt, kan in plaats van de kool gebruik gemaakt worden van boerenkool, selderie en artisjokken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten