quesadilla`s met spinazie en kaas
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
quesadilla`s zijn gevulde tortilla`s,gegrild of gebakken en geserveerd met verse salsa. Voor dit gerecht zijn kleine bloemtortilla`s van ongeveer 16cm. doorsnee gebruikt
Ingrediënten 4 recipe.people
* 70 g magere cottagecheese* 50 g spinazie, gewassen
* kleine avocado, fijngehakt
* 100 g Mexicaanse bonen uit blik, uitgelekt
* 75 g maiskorrels uit blik, uitgelekt
* 1 tomaat, zonder zaadjes en fijngehakt
* rood uitje, fijngehakt
* 1 courgette, grof geraspt
* 8 bloemtortilla`s
* 75 g grof geraspte mozzarella
* zout en peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 489,86 kcal |
Koolhydraten | 55,34 g |
Eiwitten | 18,59 g |
Vetten | 19,72 g |
Voorbereiding
Doe de cottagecheese en de spinazie in de keukenmachine en maak er een glad mengsel van.
Meng de avocado, bonen,maiskorrels, tomaten, ui,courgette, zout en peper in een kom.
Bereidingswijze
Leg 4 tortilla`s op een licht ingevette bakplaat.
Verdeel de spinazie erover en laat een rand van 2cm over.
Verdeel het avocadomengsel over de spinazie.
Dek de tortilla`s af met de resterende tortilla`s.
Strooi de mozzarella over de quesadilla`s
.
Zet de bakplaat onder de voorverwarmde grill tot de kaas smelt en lichtbruin wordt.
Bron
Feestelijke gerechten
Serveertip
Serveer er een salade bij.
per portie: 11,2g vet; 275 kcal