Erwtensoep van oma Bep

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.
  • Erwtensoep van oma Bep

    Erwtensoep van oma Bep

    Erwtensoep van oma Bep

Een klassieker!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g. Spliterwten
1 schouder karbonade
100g spek
50g ui
50g aardappel
40g prei
50g winterwortel
50g knolselderij
6 blaadjes bladselderij
2 laurierblaadjes
5 peperkorrels
1 halve rookworst
4 sneetjes roggebrood
1 eetl. mosterd
8 plakjes katenspek
1 theel. runderbouillonpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ruime pan

Voorbereiding

de erwten minimaal 4 uur weken in een liter koud water

Bereidingswijze

1. Schil de aardappel en snij in blokjes. Breng de erwten de kook met de aardappelen, het spek, de karbonade, bouillonpoeder, peperkorrels(gekneusd), 1 ltr water en laurier. Laat minimaal 45 minuten laag pruttelen. (deksel half erop)
2. Schep het vlees eruit en snij aan stukjes.
3. Snij de groenten in stukjes. Voeg als eerst de wortel, ui en knolselderij toe, laat op laag vermogen 30 minuten mee koken.
4. Voeg het gesneden vlees met de prei en selderij toe en laat nogmaals 20 minuten pruttelen.
5. Snij de worst in plakjes en laat nog 10 minuten doorpruttelen.

Serveertip

Serveer met roggebrood, besmeerd met mosterd, belegd met katenspek en bestrooid met vers gemalen peper.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pimhaaksman avatar
pimhaaksman

Doorsturen

Home Recepten