1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. mini-taartje

mini-taartje

Door: ellentje

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-1999

Ingrediënten 2 personen


4 bastognekoeken
1 eetlepel boter
1 eetlepel abrikozenjam
1/2 sinaasappel
4 eetlepels advocaat
1 zakje gelatinepoeder
125 gr magere kwark
50 gr witte basterdsuiker
3/4 dl slagroom
4 chocolademokkaboontjes



Krijg je bezoek een taartje voor 2 personen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Knip van een melkpak een rand van ca 8 cm af en zet deze op een bord. Of natuurlijk twee vormen van een hart. Dit is onze vorm.
Verkruimel de koeken met de deegroller.
Smelt de boter en roer de koekkruimels en de jam erdoor.
Verdeel dit mengsel over de bodem van het 'taartvormpje' en druk het goed
aan. Pers de sinaasappel uit en klop het sinaasappelsap met de advocaat en het gelatinepoeder met een handmixer in ca 3 minuten tot een luchtige massa. Klop de kwark en de basterdsuiker erdoor.
Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door het kwarkmengsel.
Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Laat het taartje in de koelkast in ca 1 uur opstijven.
Verwijder de rand en snijd het taartje diagonaal door.
Garneer met de mokkaboontjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top