1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige Indonesische "smul" kipfilet met veel groenten

Pittige Indonesische "smul" kipfilet met veel groenten

Door: pwiggers

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-02-2012

Ingrediënten 6 personen


600 gram kipfilet
2 grote uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel sesamolie
1 rode Spaanse peper
stukje verse gemberwortel van plm. 2 cm.
250 gram champignons
1 winterpeen
1 prei
1 paprika
150 gram taugé
peper, zout
1 glas (droge) sherry
1 eetlepel tomatenpuree of 2 eetlepels tomatenketchup
1 flinke eetlepel pindakaas
6 eetlepels zoete ketjap
sap van 1/2 citroen
2 afgestreken eetlepels donkerbruine basterdsuiker


Verder heb je nodig


Wok
snijplank
scherp mes

Pittie Indische kipfilet met veel groenten

Lekker wokken!

Lekker wokken!

Tijdens het koken ontstond dit recept. Super lekkere zachte kipfilet in een verrukkelijke saus met veel groenten.
Wij vonden het met één Spaanse peper pittig, maar wie van echt heel pittig houdt kan natuurlijk meer pepers nemen of extra sambal.
Volgens mijn man moest dit zeker op Smulweb en moet ik dit veel vaker maken! Bij deze!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in blokjes.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.
Maak de paprika en de winterpeen schoon en snij deze in kleine stukjes.
Rasp de gemberwortel of snij ook in piepkleine stukjes.
Maak de prei schoon en snij deze in halve ringen.
Was de taugé.
Maak de Spaanse peper schoon en snij deze in kleine stukjes.

Verhit de olie en sesamolie in de wok.
Bak hierin de kipfilet in delen snel rondom bruin. Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Haal uit de pan en zet even weg.
Bak in hetzelfde vet de uien, knoflook, gember en Spaanse peper. Voeg de champignons toe en bak deze mee. Doe dan de blokjes winterpeen erbij en laat het geheel plm. 5 minuten roerbakken. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Blus af met de sherry.
Voeg nu de kip, prei en paprika toe. Alles goed doorroeren en verwarmen (plm. 3 minuten). Op smaak maken met pindakaas, ketjap, bruine suiker en citroensap. Op het laatst de taugé erbij en nog even goed doorroeren.

Serveertip

Lekker met rijst, seroendeng, gebakken uitjes etc.



Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top