Italiaanse appeltaart met amaretto en amarettini ( amandelkoekjes )

  • Italiaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-02-2012
  • Italiaanse appeltaart met amaretto en amarettini ( amandelkoekjes )

    Italiaanse appeltaart met amaretto en amarettini ( amandelkoekjes )

    Italiaanse appeltaart met amaretto en amarettini ( amandelkoekjes )

  • Italiaanse appeltaart met amaretto en amarettini ( amandelkoekjes )

    Italiaanse appeltaart met amaretto en amarettini ( amandelkoekjes )

    Italiaanse appeltaart met amaretto en amarettini ( amandelkoekjes )

Appel, amaretto en cakedeeg. Een heerlijke combinatie. Lukt altijd! Ziet er lekker uit en eet gemakkelijk weg. Tijdens onze koffiemiddag in het bejaardentehuis weer een succes. Als je de taart kleiner wilt maken, neem dan de helft van alles en neem een springvorm van 20 - 22 cm.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
500 gram stevige appels (liefst Elstar of Rubens)
150 gram amaretti (Italiaanse bitterkoekjes)
1 flink glas Di Saronno Amaretto
200 gram zachte boter
175 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
mespunt zout
4 grote eieren
220 gram zelfrijzend bakmeel
rasp van 1/2 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 26 of 28 cm
bakpapier
mixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in hele dunne schijfjes.
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Vet de rand van de vorm in.
Maak 2 flinke eetlepels van de amaretti heel fijn. Strooi deze over de rand van de springvorm.
Verwarm de oven voor op 180 graden.Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker schuimig. Voeg één voor één de eieren toe. Roer het zout en beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor.
Schep een dunne laag van het deeg op de bodem van de springvorm (zie foto).
Doe de amaretto in een kom of diep bord en doop de amaretti één voor één in de amaretto.
Beleg de (deeg)bodem van de
springvorm met de amaretti.
Roer de appelschijfjes goed door het overgebleven deeg. Vul de springvorm hiermee.
Verdeel de overgebleven amaretti over de taart.
Bak de taart plm. 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven. (Goed in de gaten houden dat de taart niet te bruin wordt, want elke oven is anders).

Serveertip

Bestrooi de afgekoelde taart met poedersuiker. Ook lekker met een dotje slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marianneoud avatar
marianneoud 06-03-2012

Ook leuk voor de High Tea. Heb op mijn site appeltaartjes gevuld met cranberry saus. Deze is ook leuk.

hyacintje avatar
hyacintje 04-02-2012

Ziet er heerlijk uit, ik neem je recept mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten