1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kaaswafels

Kaaswafels

Door: gerdabril

  • Belgisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2012

Ingrediënten


* 120 gr boter
* 3 eierdooiers
* 5 el koffieroom
* 1/8 l melk
* zwarte peper uit de molen
* 75 gr geraspte kaas
* 1 klein uitje
* 200 gr bloem
* olie om in te vetten


Verder heb je nodig


Wafelijzer

Kaaswafels
Kaaswafels

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De boter in een kom romig roeren. Een voor een de eierdooiers erdoor roeren en telkens blijven roeren tot het geheel in de boter opgenomen is. Dan de koffieroom en de melk er al kloppende aan toevoegen en er zout en zwarte peper uit de molen bij doen. De geraspte kaas toevoegen en het gepelde uitje er boven fijn raspen. Door roeren en tenslotte de gezeeefde bloem doormengen. Het beslag 30 min laten rusten op een koele plaats. Het wafelijzer voor verwarmen. Voor het eerste gebruik insmeren met olie. Het beslag er met een lepel in doen. In ca 4 min per wafel goudgeel bakken.
De gebakken wafels warm houden totdat alle beslag op is.

Bron

Menu nr 50



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top