Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Limburgse kersenkruimelvlaai

Limburgse kersenkruimelvlaai

Door: mobiel_1328348591

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2012

Ingrediënten 8 personen


Gistdeeg:
- 60 gr boter
- 250 gr bloem
- 1 zakje gedroogde gist
- 30 gr witte basterdsuiker
- snufje zout
- 1 ei
- 60 ml melk
- Banketbakkersroom
- 2 potten kersen
- 3el bosvruchtenjam

Kruimeldeeg:
125 gr bloem
75 gr suiker
125 gr boter


Limburgse kersenkruimelvlaai
Limburgse kersenkruimelvlaai

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles klaarzetten

Bereidingswijze

Gistdeeg:
- smelt de boter in een steelpan
- meng in een kom driekwart van de bloem, gist, boter, suiker en het zout.
- maak in het midden een kuiltje en breek ehet ei erboven.
-voeg de melk toe
- kneden (10 min)
- 1 uur rijzen
- door kneden en uitrollen
(0.5 cm dik)
- bakvorm bekleden

c) room op over de bodem + kersen erover
d) schep de bleom, suiker en boter (blokjes) door elkaar en kruimel dit over de vlaai
- vlaai in de overn (25-30 min).
- over voorverwarmen op 200 graden.
- strijk de gele room

Bron

Blond kookboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1328348591
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top