1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Limburgse kersenkruimelvlaai

Limburgse kersenkruimelvlaai

Door: mobiel_1328348591

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2012

Ingrediënten 8 personen


Gistdeeg:
- 60 gr boter
- 250 gr bloem
- 1 zakje gedroogde gist
- 30 gr witte basterdsuiker
- snufje zout
- 1 ei
- 60 ml melk
- Banketbakkersroom
- 2 potten kersen
- 3el bosvruchtenjam

Kruimeldeeg:
125 gr bloem
75 gr suiker
125 gr boter


Limburgse kersenkruimelvlaai
Limburgse kersenkruimelvlaai

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles klaarzetten

Bereidingswijze

Gistdeeg:
- smelt de boter in een steelpan
- meng in een kom driekwart van de bloem, gist, boter, suiker en het zout.
- maak in het midden een kuiltje en breek ehet ei erboven.
-voeg de melk toe
- kneden (10 min)
- 1 uur rijzen
- door kneden en uitrollen
(0.5 cm dik)
- bakvorm bekleden

c) room op over de bodem + kersen erover
d) schep de bleom, suiker en boter (blokjes) door elkaar en kruimel dit over de vlaai
- vlaai in de overn (25-30 min).
- over voorverwarmen op 200 graden.
- strijk de gele room

Bron

Blond kookboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1328348591
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top